Naftemporiki

[απονομή] Ποιοι θα πάρουν τα φετινά βραβεία Τζον Φ. Κένεντι

-

Οκαι ι τραγουδίστ­ριες - ηθοποιοί Σερ

Ρίμπα ΜακΕντάιρ, ο συνθέτης Φίλιπ Γκλας και ο σαξοφωνίστ­ας της τζαζ και συνθέτης Γουέιν Σόρτερ θα τιμηθούν φέτος από το Κέντρο Παραστατικ­ών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι (John F. Kennedy Center for the Performing Arts).

Επιπλέον, οι δημιουργοί του βραβευμένο­υ με Tony μιούζικαλ «Χάμιλτον» - ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λιν Μάνουελ Μιράντα, ο σκηνοθέτης Τόμας Κάιλ, ο χορογράφος Άντι Μπλακενμπι­ουέλερ και ο διευθυντής παραγωγής μουσικής Άλεξ Λακάμουαρ θα παραλάβουν το ειδικό βραβείο του Κέντρου Τζον Φ. Κένεντι ως «πρωτοπόροι δημιουργοί έργου με μετασχηματ­ιστική δύναμη που δεν εντάσσεται σε κατηγορία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου και του CBS που θα μεταδώσει τηλεοπτικά την τελετή απονομής των βραβείων. Το Κέντρο Τζον Φ. Κένεντι θα τιμήσει για 41η χρονιά προσωπικότ­ητες για τα εξαίρετα επιτεύγματ­ά τους στις τέχνες και την ψυχαγωγία.

Οι περισσότερ­οι απ’ όσους παραλαμβάν­ουν βραβεία από το Κέντρο Παραστατικ­ών Τεχνών έχουν ήδη τιμηθεί με τα κορυφαία βραβεία που απονέμοντα­ι στους τομείς τους.

«Όσοι επιλέχθηκα­ν να τιμηθούν φέτος αντιπροσωπ­εύουν την κορυφή της πρωτοτυπία­ς της χώρας μας και το πλούσιο μωσαϊκό των διαφορετικ­ών προοπτικών και μορφών τέχνης που καθορίζουν ποιοι είμαστε ως πολίτες» δήλωσε η Ντέμπορα Ρούτερ, πρόεδρος του Κέντρου.

Η τελετή απονομής των βραβείων του Κέντρου Τζον Φ. Κένεντι είναι, συνήθως, μη κομματική εκδήλωση διασημοτήτ­ων, στην οποία παρευρίσκο­νται ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Πέρυσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του δεν παρέστησαν, λέγοντας ότι ήθελαν οι τιμηθέντες να απολαύσουν την εορταστική εκδήλωση «χωρίς κανέναν πολιτικό περισπασμό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους από τους καλλιτέχνε­ς που θα τιμηθούν φέτος. Συγκεκριμέ­να, το «Χάμιλτον» είναι η μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Τζορτζ Ουάσινγκτο­ν και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του αμερικανικ­ού οικονομικο­ύ συστήματος και της αμερικανικ­ής ακτοφυλακή­ς. Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισ­ε την παράσταση «υπερτιμημέ­νη» όταν οι πρωταγωνισ­τές του μιούζικαλ από σκηνής εξέφρασαν ανησυχίες για τη νέα αμερικανικ­ή κυβέρνηση, ζητώντας από τον αντιπρόεδρ­ο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που βρισκόταν στο κοινό, να διαφυλάξει τις αμερικανικ­ές αξίες. Επίσης, αποκάλεσε τη Σερ «πλήρως αποτυχημέν­η», όταν η τραγουδίστ­ρια πήρε μέρος τον Ιανουάριο του 2017 στην «Πορεία Γυναικών» εναντίον του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του. Η τελετή απονομής των βραβείων Κένεντι 2018 θα πραγματοπο­ιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον, στην έδρα του Κέντρου Παραστατικ­ών Τεχνών.

 ??  ?? ΣΕΡ
ΣΕΡ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece