Naftemporiki

Απόλαυση με λογικό τίμημα

Νέο Swift Sport με 140 ίππους και τιμή από 19.600 ευρώ

- Του Γιάννη Κανουπάκη

Ηtop έκδοση του Suzuki Swift πάντοτε μας άρεσε, γιατί σου έδινε τη δυνατότητα, με λογικό σχετικά τίμημα, να οδηγείς πιο δυναμικά. Η τρίτη γενιά του Swift Sport υιοθετεί χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα, με πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναλογία ροπής προς βάρος, τέτοια που το τοποθετεί στην κατηγορία των μικρών «καυτών» hatchback, αν και… μεγαλωμένο πια. Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά, περιοριζόμ­ενο στα 970, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 70 Nm, φτάνοντας τα 230, με τη χρήση του βενζινοκιν­ητήρα 1.4 Boosterjet των 140 ίππων, σε συνδυασμό με «εξάρι» μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Την ίδια στιγμή, η φημισμένη εξαιρετική οδηγική συμπεριφορ­ά του Swift Sport έγινε καλύτερη και πιο κοφτερή από ποτέ. Η πίσω ανάρτηση με αμορτισέρ της Monroe είναι σχεδιασμέν­η ειδικά για να προσφέρει εξαιρετική σταθερότητ­α ακόμα και σε υψηλή ταχύτητα. Ο υστερών βραχίονας σχεδιάστηκ­ε και εξελίχθηκε αποκλειστι­κά για το νέο Swift Sport προκειμένο­υ να ελαχιστοπο­ιηθούν οι παραμορφώσ­εις κατά το στρίψιμο. Το πληρέστατο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας (η διαθεσιμότ­ητα εξαρτάται από τη διαμόρφωση του οχήματος) συμπληρώνε­ι τη σιγουριά στον δρόμο με: Radar Brake Support, σύστημα ειδοποίηση­ς εκτάκτου ανάγκης, σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP), σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, απορροφητι­κό αμάξωμα τεχνολογία­ς TECT, 6 SRS αερόσακους, αμάξωμα μετριασμού τραυματισμ­ού πεζών, εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, Dual Sensor Brake Support (DSBS), σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Prevention), σύστημα προειδοποί­ησης εκτροπής αυτοκινήτο­υ, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist) και Adaptive cruise control.

Η αθλητική σιλουέτα του Swift Sport και τα διαπιστευτ­ήρια των επιδόσεών του (0-100 σε 8,1 δευτερόλεπ­τα, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα) παίρνουν μορφή μέσα από τη νέα μάσκα και τον εμπρός προφυλακτή­ρα, με το αεροδυναμι­κό εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής. Οι γυαλισμένε­ς ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνο­υν την απόλυτη αγωνιστική εικόνα. Το νέο εσωτερικό διεγείρει τις αισθήσεις του οδηγού του. Τονισμένες επιφάνειες, χρωματικές αντιθέσεις και όργανα ακριβείας προσφέρουν την απαραίτητη οπτική σύνδεση, ενώ τα ημιμπάκετ καθίσματα και τα υψηλής ποιότητας υλικά χαρίζουν στον οδηγό την αίσθηση του διαφορετικ­ού με σπορ προσανατολ­ισμό. To νέο Suzuki Swift Sport ξεκινά λίγο πάνω από 19.600 ευρώ και αξίζει της προσοχής για όλα αυτά που παρέχει και το χαμηλό κόστος χρήσης (χαμηλά τέλη κυκλοφορία­ς με εκπομπές CO2 125 γραμ./χλμ. και οικονομία καυσίμου με μέση κατανάλωση 5,6 λίτρα ανά 100 χλμ.).

 ??  ??
 ??  ?? Η BFGoodrich παρουσίασε το Mud-Terrain T/A KM3, το τελευταίας γενιάς ελαστικό off-road για ακραίες συνθήκες, το οποίο προσφέρει 5% καλύτερη πρόσφυση σε λασπωμένο έδαφος σε σχέση με τον προκάτοχό του, χάρη στις διατάξεις απομάκρυνσ­ης λάσπης «Mud-Phobic»...
Η BFGoodrich παρουσίασε το Mud-Terrain T/A KM3, το τελευταίας γενιάς ελαστικό off-road για ακραίες συνθήκες, το οποίο προσφέρει 5% καλύτερη πρόσφυση σε λασπωμένο έδαφος σε σχέση με τον προκάτοχό του, χάρη στις διατάξεις απομάκρυνσ­ης λάσπης «Mud-Phobic»...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece