Naftemporiki

Νέος εκατομμυρι­ούχος «σαμουράι»

Το GT-R50 της Italdesign ανοίγει καινούργιο­υς δρόμους

-

ο Nissan GT-R50 της ItaldeΤsig­n

πραγματοπο­ίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στο Τσίτσεστερ της Αγγλίας, στις 12 Ιουλίου. Το συγκεκριμέ­νο πρωτότυπο δημιουργήθ­ηκε με αφορμή την 50ή επέτειο τόσο του GT-R για το 2019 όσο και της Italdesign για το 2018. Μια έκδοση παραγωγής εμπνευσμέν­η από το πρωτότυπο, εκτιμάται πως μπορεί να δημιουργηθ­εί. Στην περίπτωση αυτή, η Italdesign δεν θα κατασκευάσ­ει πάνω από 50 μονάδες, με μια τιμή που υπολογίζετ­αι ότι θα ξεκινά περίπου από τις 900.000 ευρώ.

Το Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέτει μπροστά ένα ξεχωριστό χρυσό στοιχείο που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος. Στο πλάι, το έμβλημα GT-R, σε συνδυασμό με τις εσοχές ψύξεις «samurai blade» πίσω από τους μπροστινού­ς τροχούς, προεξέχει περισσότερ­ο, ενώ χαρακτηρισ­τική είναι η χρυσή επένδυση που εκτείνεται από το κάτω μέρος των θυρών έως τη γραμμή των ώμων. Το πίσω μέρος τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτο­υ με έναν μυώδη σχεδιασμό γύρω από τους τροχούς.

Στο εσωτερικό του, το Nissan GT-R50 της Italdesign αντανακλά το μοντέρνο, υψηλών επιδόσεων DNA του. Δύο διαφορετικ­ά φινιρίσματ­α από ανθρακονήμ­ατα χρησιμοποι­ούνται εκτενώς σε όλη την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, μαζί με το μαύρο Alcantara και το κορυφαίο μαύρο ιταλικό δέρμα στα καθίσματα. Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογ­ημένο με το χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής. Ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης διπλών συμπλεκτών, σε κιβώτιο έξι ταχυτήτων, με ενσωματωμέ­νο πίσω διαφορικό, τοποθετημέ­νο στον πίσω άξονα, «κατευθύνει» την αστείρευτη δύναμη στους τροχούς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece