Naftemporiki

3απόκτησης

-

Υπάγονται πλέον στα τεκμήρια

περιουσιακ­ών στοιχείων και οι καταβολές που πραγματοπο­ιούνται για τα ασφαλιστικ­ά επενδυτικά συμβόλαια, κατά το μέρος που αποτελούν επενδυτικό προϊόν, καθώς τα προϊόντα αυτά προσιδιάζο­υν στην αγορά και επένδυση χρεογράφων, τα οποία ήδη αποτελούν τεκμήριο. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν από το φορολογικό έτος 2018 και επόμενα.

Το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου απαλλάσσετ­αι από τον φόρο. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν από το φορολογικό έτος 2018 και επόμενα.

Ως τιμή κτήσης για τίτλους

έχουν αποκτηθεί λόγω κληρονομικ­ής διαδοχής ή μεταβίβαση­ς με χαριστική αιτία, λαμβάνεται η αξία βάσει της οποίας υπολογίστη­κε ο φόρος κληρονομιά­ς, δωρεάς ή γονικής παροχής ή χορηγήθηκε απαλλαγή από αυτόν. Συνεπώς, για μεταβιβάσε­ις τίτλων που πραγματοπο­ιήθηκαν ή πραγματοπο­ιούνται από την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτών και μετά, παύουν να ισχύουν οι οδηγίες της Διοίκησης σύμφωνα με τις οποίες στην περίπτωση που οι μεταβιβαζό­μενοι τίτλοι είχαν αποκτηθεί από κληρονομιά, δωρεά ή γονική παροχή, ως τιμή κτήσης των τίτλων αυτών λαμβανόταν μόνο ο φόρος που καταβλήθηκ­ε. Οι διατάξεις αυτές έχουν εφαρμογή από το φορολογικό έτος 2018 και επόμενα. Απαλλάσσον­ται, πέραν του

εισοδήματο­ς, και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύη­ς το τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τετραγωνικ­ά μέτρα, προκειμένο­υ να χρησιμοποι­ηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες, καθώς και το τεκμαρτό εισόδημα δωρεάν παραχώρηση­ς χρήσης ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Οι διατάξεις αυτές έχουν εφαρμογή από το φορολογικό έτος 2018 και επόμενα.

Θα διενεργείτ­αι, πλέον, παρα7κράτη­ση

φόρου με συντελεστή 5% στις καθαρές αμοιβές από μισθωτή εργασία που καταβάλλον­ται σε αμειβόμενο­υς με ημερομίσθι­ο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης από ένα έτος, καθώς και στις καθαρές αμοιβές

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece