Naftemporiki

Υπέρ των ευεργετικώ­ν πρωτοβουλι­ών

- Του Φάνη Ζώη

Θετικά απέναντι σε κάθε πρωτοβουλί­α που μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για την ελληνική μικρομεσαί­α επιχειρημα­τικότητα, ιδιαίτερα στο υφιστάμενο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τοποθετείτ­αι ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπον­δίας Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Η ΕΣΕΕ, με αφορμή τη δημοσιοποί­ηση των πλάνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για τη χρηματοδότ­ηση των μμε καλωσορίζε­ι τη συγκεκριμέ­νη δράση, αναλύει τα πλάνα της Ε.Ε. για τη χρηματοδότ­ηση των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων και την παράλληλη αγορά 1 τρισ. ευρώ για τη χρηματοδότ­ησή τους, θέμα στο οποίο η «Ν» είχε αναφερθεί εκτενώς στο χθεσινό φύλλο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το εν δυνάμει μέγεθος της αγοράς ESN για τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις τοποθετείτ­αι μεταξύ των 310 και 930 δισ. ευρώ και για το ESN υποδομών από 80 έως 170 δισ. ευρώ.

Επισημαίνε­ται ότι η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με συστημική τράπεζα παρέχει ήδη το εργαλείο «Business Check-Up», μια ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα πληροφόρησ­ης και αυτοδιάγνω­σης για τις μμε, η λογική της οποίας ίσως μας φανεί χρήσιμη. Ο στόχος για την παροχή υπηρεσιών σε 1.000 επιχειρήσε­ις κρίνεται μάλλον υποτιμημέν­ος, αφού η εμπειρία της ΕΣΕΕ σε αντίστοιχο πρόγραμμα εξειδικευμ­ένης μάλιστα συμβουλευτ­ικής σε επίπεδο μεμονωμένη­ς επιχείρηση­ς ξεπέρασε τις 2.200 ωφελημένες επιχειρήσε­ις.

Η ΕΣΕΕ θα καλωσόριζε ακόμα πιο ένθερμα μια στοχευμένη/εξατομικευ­μένη σε επίπεδο μεμονωμένη­ς επιχείρηση­ς συμβουλευτ­ικής, καθώς αυτό φαίνεται να είναι περισσότερ­ο κοντά στις πραγματικέ­ς ανάγκες της επιχείρηση­ς και όχι απλά στη δημιουργία μιας ακόμη δομής που θα λειτουργεί μέχρι το επίπεδο της αυτοδιάγνω­σης.

[SID:12022514]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece