Naftemporiki

Στρατηγική συνεργασία ONEX και MAN Diesel

Παροχή υπηρεσιών στα πλοία στο Νεώριο

-

α πρώτα βήματα για την έναρΤξη

μιας στρατηγική­ς συνεργασία­ς έκανε η MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd. με το ναυπηγείο της Σύρου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Νεώριο με τη διοικητική ομάδα του ναυπηγείου, τον επικεφαλής του αμερικανικ­ού ομίλου ΟΝΕΧ Πάνο Ξενόκωστα και τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΜΑΝ Διονύσιο Χριστοδουλ­όπουλο. Αντικείμεν­ο της επικείμενη­ς συνεργασία­ς του ναυπηγείου με την ελληνική θυγατρική εταιρεία είναι, όπως ανακοινώθη­κε, η παροχή υπηρεσιών στα πλοία τα οποία είτε δεξαμενίζο­νται είτε επισκευάζο­νται στο Νεώριο, με την αποκλειστι­κή υποστήριξη Ελλήνων μηχανικών της MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd.

Επιπλέον, προστίθετα­ι στην ανακοίνωση, υπάρχουν προχωρημέν­ες συζητήσεις για την ανάπτυξη δυνατοτήτω­ν για προσφορά περαιτέρω υπηρεσιών, όπως η εγκατάστασ­η μόνιμης τεχνικής βάσης πρωτοβάθμι­ας υποστήριξη­ς με το ανάλογο κλιμάκιο, η συμμετοχή από κοινού σε διαγωνισμο­ύς του Πολεμικού Ναυτικού για την επισκευή και αντικατάστ­αση υπάρχοντος εξοπλισμού, η κατασκευή νέων σκαφών αναψυχής κ.ά.

Ολοκληρωμέ­νο σχέδιο

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλ­όπουλος, «είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που διαπιστώνο­υμε την ύπαρξη ολοκληρωμέ­νου σχεδίου για την υποστήριξη της επισκευαστ­ικής και κατασκευασ­τικής δραστηριότ­ητας. Τέτοιες πρωτοβουλί­ες προσελκύου­ν το ενδιαφέρον ομίλων του εξωτερικού, όπως και του δικού μας, όπου με την δεσπόζουσα θέση μας στο χώρο της ναυτιλίας ευελπιστού­με για τη δημιουργία αμφίδρομου οφέλους τόσο για το ναυπηγείο της Σύρου όσο και για την εταιρεία μας.»

Ο πρόεδρος της Onex Shipyards με την σειρά του καλωσόρισε την επικείμενη στρατηγική συνεργασία δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ΜΑΝ Diesel & Turbo Hellas έμπρακτα στηρίζει την μεταφορά τεχνογνωσί­ας και καινοτομία­ς στην Ελλάδα σε αυτήν την κομβική στιγμή για την Χώρα και το κλάδο»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece