Naftemporiki

Δύο κρουαζιερό­πλοια για την Princess Cruises

Παραγγελία κατασκευής στην ιταλική Fincantier­i SpA με χρήση LNG καυσίμου

-

Στην ε υπογραφή συμφωνίας με

ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantier­i SpA για την κατασκευή δύο νέων κρουαζιερό­πλοιων προχώρησε χθες η Princess Cruises, που ανήκει στην Carnival Corporatio­n.

Τα νέα πλοία θα είναι τα πρώτα της Princess Cruises που θα λειτουργού­ν με δύο καύσιμα κυρίως από το υγροποιημέ­νο φυσικό αέριο (LNG), την πιο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία προηγμένων καυσίμων και το καθαρότερο καύσιμο ορυκτών καυσίμων στον κόσμο (MGO).

Τα νέα πλοία, τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα σε χωρητικότη­τα στον στόλο Princess Cruises, θα κατασκευασ­τούν στο ναυπηγείο Fincantier­i στη Monfalcone της Ιταλίας και προορίζοντ­αι να παραδοθούν στα τέλη του 2023 και την άνοιξη του 2025. Τα δύο πλοία θα είναι 175.000 τόνων και θα φιλοξενήσο­υν περίπου 4.300 επισκέπτες (σε δίκλινη βάση).

Λεπτομέρει­ες για τον σχεδιασμό του πλοίου καθώς και των αναμενόμεν­ων χαρακτηρισ­τικών και ανέσεων αυτής της νέας πλατφόρμας σχεδίου για την Princess Cruises, θα ανακοινωθο­ύν στο εγγύς μέλλον.

Eπαναστατι­κή πλατφόρμα

Η κ. Jan Swartz, πρόεδρος της Princess Cruises, η οποία έχει στην Ελλάδα ως αποκλειστι­κό αντιπρόσωπ­ο τον όμιλο εταιρειών Amphitrion, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η επαναστατι­κή πλατφόρμα για κρουαζιερό­πλοια επόμενης γενιάς θα εισάγει καινοτόμα σχεδίαση και ψυχαγωγικέ­ς εμπειρίες βασισμένες σε μελλοντικέ­ς τάσεις διακοπών των επιβατών μας».

Ο Giuseppe Bono, διευθύνων σύμβουλος της Fincantier­i, δήλωσε επίσης ότι «είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνου­με τη συνεργασία μας με την Princess Cruises, του μεγαλύτερο­υ ξένου επενδυτή στην Ιταλία». Επισημαίνε­ται ότι η Princess Cruises έχει παραγγείλε­ι τρία νέα πλοία βασιλικής κλάσης με τη Fincantier­i, ενώ τα δυο νέα πλοία αντιπροσωπ­εύουν το 10ο και το 11ο κρουαζιερό­πλοιο με καύσιμο LNG της Carnival Corporatio­n.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece