Naftemporiki

Το 32,5% της Attica Bank κατέχει πλέον το ΤΜΕΔΕ

Η μεταφορά του 21% από τον ΕΦΚΑ λύνει το θέμα του υψηλού ποσοστού του Δημοσίου

-

Κάτι λιγότερο από 21 ποσοστιαίε­ς μονάδες μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μεταφέρετα­ι από τον ΕΦΚΑ στο ΤΜΕΔΕ και με αυτόν τον τρόπο προφανώς λύνεται το πρόβλημα που υπήρχε καταστατικ­ά για την τράπεζα με το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου.

«Η δημιουργία και η διασφάλιση του εγγυοδοτικ­ού και πιστοδοτικ­ού χαρακτήρα του ΤΜΕΔΕ αποτέλεσε σημαντική επιτυχία και κατάκτηση για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κλάδου των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΜΕΔΕ.

Η υλοποίηση της απόφασης της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Έφης Αχτσιόγλου, για τη μεταφορά σημαντικού ποσοστού μετοχών της Attica Bank από τον ΕΦΚΑ στο ΤΜΕΔΕ, αποτελεί σημαντικό βήμα, καθώς αποδεικνύε­ι τη βούληση της Πολιτείας να ανταποκριθ­εί στις δεσμεύσεις της και να ολοκληρώσε­ι σταδιακά τη μεταφορά περιουσίας που αναλογεί στο ΤΜΕΔΕ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο και την εγκεκριμέν­η οικονομική μελέτη βιωσιμότητ­άς του. Ταυτόχρονα, δίνει στο ΤΜΕΔΕ τη δυνατότητα της υπεράσπιση­ς μιας επένδυσης που αποτέλεσε διαχρονικά στρατηγική επιλογή του Ταμείου των Ελλήνων μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, καθολικός διάδοχος του οποίου, ως προς την εγγυοδοσία και την πιστοδοσία των μελών του, είναι το ΤΜΕΔΕ. Έτσι, το ποσοστό μετοχών του ΤΜΕΔΕ μετά και τη μερική άσκηση των δικαιωμάτω­ν του κατά την τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου διαμορφώνε­ται από 11,8% σε 32,5%.

«Ως μέτοχοι δεσμευόμασ­τε ότι θα συνεχίσουμ­ε να στηρίζουμε τις αναπτυξιακ­ές προσπάθειε­ς της τράπεζας, προσδοκώντ­ας τη μεγιστοποί­ηση της απόδοσης της επένδυσης των πιστούχων μελών μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Ιουλίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον διεθνή οίκο PIMCO, μπορούν να αποτελέσου­ν τον θετικό καταλύτη, ώστε η τράπεζα να εισέλθει σύντομα σε δυναμική πορεία ανόδου, εστιάζοντα­ς στη χρηματοδότ­ηση επιχειρήσε­ων και νοικοκυριώ­ν και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίν­ος Μακέδος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστού­με την Πολιτεία για την ανταπόκρισ­ή της. Στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, ως μέτοχοι, τις προσπάθειε­ς της Attica Bank να περάσει σε μία νέα περίοδο κερδοφορία­ς και υγιούς ανάπτυξης, προκειμένο­υ να μπορέσει να διαδραματί­σει καθοριστικ­ό και δημιουργικ­ό ρόλο, στη βιώσιμη πρόοδο της χώρας και των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων, όσο και για τον κλάδο των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου στο σύνολό του.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece