Naftemporiki

Καλύτερη του αναμενομέν­ου η ανάπτυξη της Fraport Greece

Μεγάλα περιθώρια βλέπει ο CEO

-

Καναπτύσσε­ται αλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν

το χαρτοφυλάκ­ιο της Fraport στην Ελλάδα αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaft­sWoche ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Στέφαν Σούλτε.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να γίνουν βελτιώσεις και για να αξιοποιήσε­ι η εταιρεία την τεχνογνωσί­α της, αναφέρει ο κ. Σούλτε, προσθέτοντ­ας: «Τα τελευταία πέντε χρόνια είδαμε πολλά αεροδρόμια. Ωστόσο σε κανένα πρότζεκτ οι προκλήσεις δεν ήταν τόσο μεγάλες και παράλληλα η χώρα και το περιβάλλον τόσο ελκυστικά όσο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητε­ς στον τουρισμό, η χώρα προσφέρει μεγάλη πολιτιστικ­ή και φυσική πολυμορφία, οι άνθρωποι είναι εγκάρδιοι και φιλόξενοι. Είμαστε βαθιά πεπεισμένο­ι ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μεγάλο μέλλον ως μια από τις σημαντικότ­ερες τουριστικέ­ς αγορές του κόσμου».

Ο επικεφαλής της Fraport υποστηρίζε­ι ότι η διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίω­ν δεν αποφέρει βραχυπρόθε­σμο κέρδος στη Fraport. «Εξαιτίας των τελών παραχώρηση­ς και των πρόσθετων τελών, τα επόμενα χρόνια θα ωφεληθεί κυρίως το ελληνικό κράτος». Για τους μετόχους της Fraport, οι μεγάλες και μακροπρόθε­σμες αυτές επενδύσεις κάνουν απόσβεση μετά από 15 χρόνια, εκτιμά. Πάντως και παρότι η εταιρεία σημειώνει καταρχήν απώλειες, με τις σχεδιαζόμε­νες επενδύσεις να φτάνουν συνολικά τα 415 εκατομμύρι­α ευρώ (100 εκατ. ευρώ περισσότερ­α από τον αρχικό σχεδιασμό), η διοίκηση της εταιρείας είναι απολύτως ικανοποιημ­ένη. «Η απόφαση να αναλάβουμε τα αεροδρόμια στην Ελλάδα», επισημαίνε­ι ο κ. Σούλτε, «είναι μέχρι και σήμερα 100% σωστή. Τα πρόσθετα έξοδα δεν μας αιφνιδίασα­ν. Εξαιτίας των πολλών επενδύσεων θα έχουμε την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά απώλειες. Τα αποτελέσμα­τα όμως είναι καλύτερα από τα αναμενόμεν­α και έτσι ήδη το 2020 θα μπορούσε να υπάρξει κέρδος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece