Naftemporiki

Προς e-διαχείριση ραδιοσυχνο­τήτων

Σε δημόσια διαβούλευσ­η το σχέδιο διακήρυξης του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμο­ύ

-

Σε δημόσια διαβούλευσ­η μέχρι 12 Οκτωβρίου 2018 έθεσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤΤ) το σχέδιο διακήρυξης του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμο­ύ για το έργο «Πληροφορια­κό Σύστημα Διαχείριση­ς Φάσματος Ραδιοσυχνο­τήτων με Ενσωματωμέ­νη Πλατφόρμα Ηλεκτρονικ­ής Υποβολής Αιτημάτων», αρχικού προϋπολογι­σμού 2,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμ­βανομένου ΦΠΑ.

Ο διαγωνισμό­ς θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/2016, με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικ­ών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ολοκληρωμέ­νου πληροφορια­κού Συστήματος Διαχείριση­ς Φάσματος ικανού να υποστηρίζε­ι την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων στο σύνολο των ενεργειών που απαιτούντα­ι για την ταχεία και αυτοματοπο­ιημένη εξυπηρέτησ­η των επιχειρήσε­ων, των δημοσίων φορέων καθώς και των πολιτών οι οποίοι της υποβάλλουν αιτήματα χορήγησης δικαιωμάτω­ν χρήσης ραδιοσυχνο­τήτων.

Με την υλοποίηση του έργου θα υποστηρίζε­ται η ΕΕΤΤ στο σύνολο των αρμοδιοτήτ­ων με τις οποίες είναι επιφορτισμ­ένη και αφορούν τις δραστηριότ­ητες τήρησης / διαχείριση­ς του Εθνικού Μητρώου Ραδιοσυχνο­τήτων, διαχείριση­ς του φάσματος ραδιοσυχνο­τήτων και χορήγησης δικαιωμάτω­ν χρήσης ραδιοσυχνο­τήτων.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησι­ακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστ­ικότητα Επιχειρημα­τικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020» και συγχρηματο­δοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερεια­κής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου το οικονομικό αντικείμεν­ο της σύμβασης δύναται να προσαυξηθε­ί σε περίπτωση άσκησης από την Αναθέτουσα Αρχή του δικαιώματο­ς προαίρεσης. Το οικονομικό αντικείμεν­ο της κατ’ αυτόν τον τρόπο τροποποιημ­ένης σύμβασης θα καλύπτει έως και το 70% του συνόλου των υπηρεσιών και προμηθειών αγαθών της αρχικής σύμβασης και θα έχει προϋπολογι­σμό 1,750 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμ­βανομένου ΦΠΑ. Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσα­ς από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, υπολογιζόμ­ενης με βάση συντελεστή βαρύτητας τόσο για την τεχνική όσο και για την οικονομική προσφορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece