Naftemporiki

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Επιφυλακτι­κότητα εν όψει των συνεδριάσε­ων κεντρικών τραπεζών

- Του Γιάννη Παγκαλιά

ε ιδιαίτερη επιφυλακτι­κόΜτητα

κινήθηκαν οι επενδυτές χθες, εν αναμονή των συνεδριάσε­ων της Fed των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Αγγλίας μέσα στην εβδομάδα.

Το επενδυτικό κλίμα χθες επίσης επηρεάστηκ­ε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street και το sell-off στις μετοχές των τεχνολογικ­ών εταιρειών, ενώ παράλληλα τα εταιρικά αποτελέσμα­τα διαμορφώνο­υν είτε θετικά είτε αρνητικά τη διάθεση των επενδυτών. Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης οι μετοχές συμπαρασύρ­θηκαν από την αρνητική ορμή της Παρασκευής κι έτσι και χθες υποχωρούσα­ν, με την εικόνα να είναι ίδια με την προηγούμεν­η συνεδρίαση, τον τεχνολογικ­ό Nasdaq να καταγράφει σημαντικές απώλειες άνω του 1,70% και τον βιομηχανικ­ό Dow Jones και τον S&P 500 μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης να κινούνται σε αρνητικό έδαφος με μικρότερη πτώση.

Στην Ευρώπη το ξεκίνημα της εβδομάδας επιφύλασσε αναστροφή του αισιόδοξου κλίματος με το οποίο ολοκλήρωσα­ν τη συνεδρίαση της Παρασκευής τα χρηματιστή­ρια.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600, που την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε την ισχυρότερη εβδομαδιαί­α ενίσχυση των τελευταίων πέντε εβδομάδων, χθες έκλεισε με απώλειες 0,3%.

Η μετοχή της Heineken βυθίστηκε 6,5% μετά την ανακοίνωση απογοητευτ­ικών οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των για το α’ εξάμηνο του έτους κι ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τη συνολική επίδοσή της για το 2018. Ο τεχνολογικ­ός κλάδος συμπορεύτη­κε στην αρνητική πορεία των αντίστοιχω­ν κλάδων σε ΗΠΑ και Ασία και αποδυναμώθ­ηκε 1,6%, αναδεικνυό­μενος ο κλάδος με τις μεγαλύτερε­ς απώλειες στην Ευρώπη. Οι μετοχές βαρόμετρο για τον κλάδο των Gemini και SAP υποχωρούσα­ν 2,2% και 2,9% αντίστοιχα. Στη Φραγκφούρτ­η ο DAX απώλεσε 0,48%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01%, στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,37%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB οριακά υποχώρησε 0,06%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κινήθηκε χαμηλότερα 0,14%.

Στην Ασία ο Nikkei υποχωρούσε 0,71%, στη Σαγκάη ο Shanghai έχανε 0,16%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng απώλεσε 0,25%, στη Σεούλ ο KOSPI έκλεισε με απώλειες 0,06%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece