Naftemporiki

Υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,576 δισ. ευρώ

-

αραμένει σε αρνητικά επίΠπεδα

το ενεργητικό σε σχέση με την έναρξη του έτους, απλώς την Παρασκευή περιόρισε τις απώλειές του σε -1,22% και διαμορφώθη­κε στα 6,576 δισ. ευρώ.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών εμφανίζει πλέον τα χαρακτηρισ­τικά της «θερινής ραστώνης» και σε επίπεδο ημερήσιας βάσης το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών έκλεισε οριακά θετικό κατά (μόλις) 524 χιλ. ευρώ.

Ξεκάθαρα πλέον οι μεριδιούχο­ι μπαίνουν σε διάθεση καλοκαιριν­ών διακοπών, καθώς (για μία ακόμη συνεχόμενη ημέρα, δεν υπήρξε κατηγορία που να ξεπεράσει τη συναλλακτι­κή αξία του ενός εκατ. ευρώ) πλήθος κατηγοριών δεν άγγιξαν σε τζίρο ούτε τα 20 χιλ. ευρώ. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 867 χιλ. ευρώ, στα Funds of Funds Μικτά με 414 χιλ. ευρώ και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 159 χιλ. ευρώ. Οριακή θετική αξία ισοζυγίου για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 31 χιλ. ευρώ.

Αντιθέτως, σε ρευστοποιή­σεις ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 848 χιλ. ευρώ και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 101 χιλ. ευρώ. Εύλογο είναι ότι η απουσία συναλλαγών έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία χαρακτηρισ­μού της οποιασδήπο­τε επενδυτική­ς διάθεσης.

Στη διάρκεια του έτους στο τελικό ισοζύγιο κυριαρχεί η αξία ρευστοποιή­σεων, που έχει διευρυνθεί πλέον σε 88,908 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο μεριδίου αγοράς έναντι του ενεργητικο­ύ, ως προς τις ΑΕΔΑΚ, η EUROBANK ΑΜ MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ διατηρεί την πρώτη θέση με 29,64% (1,949 δισ. ευρώ). Έχει υποστεί, όμως, στη μέχρι τώρα διάρκεια του 2018 έντονη μείωση ενεργητικο­ύ (-6,01%), που μεταφράζετ­αι σε απώλειες 1,51 ποσοστιαία­ς μονάδας μεταβολής του μεριδίου της.

Τη δεύτερη της θέση διατηρεί η ALPHA ΑΜ ΑΕΔΑΚ με 19,09% (1,256 δισ. ευρώ). Ακολουθεί η ΑΕΔΑΚ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚ­ΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ με 16,99% (1,131 δισ. ευρώ).

Πηγή: Ένωση θεσμικών

Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece