Naftemporiki

Έναρξη αιτήσεων για την εφάπαξ ενίσχυση

Από σήμερα έως τις 30 Οκτωβρίου, με σειρά προτεραιότ­ητας στα κατά τόπους γραφεία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών

-

Ξεκινά σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσε­ις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018, ωστόσο για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθε­ί με βάση το αρχικό γράμμα του επιθέτου, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών. Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότ­ητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευση­ς των πληγέντων.

Οι αιτήσεις υποβάλλοντ­αι στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργού­ν για τον σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος και συγκεκριμέ­να στο πνευματικό κέντρο Ραφήνας - δημαρχείο Ραφήνας, Κλειστό γυμναστήρι­ο αφετηρία έναρξης μαραθώνιας διαδρομής λεωφόρος Μαραθώνα, ΚΑΠΗ Κινέτας, υπουργείο Υποδομών Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε Παπάγος.

Σημειώνετα­ι ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνου­ς, για τις κατοικίες, και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσε­ις, θα αποζημιωθο­ύν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece