Naftemporiki

ΙΣΝ: Δωρεά 25 εκατ. στην Πυροσβεστι­κή

-

Τη στήριξη του έργου του Πυροσβεστι­κού Σώματος με δωρεά 25 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά θα διατεθεί πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστι­κή, καθώς και για δράσεις εκπαίδευση­ς, με σκοπό, όπως αναφέρει το ΙΣΝ σε ανακοίνωσή του, «να συμβάλουμε στην πρόληψη και άμεση ανταπόκρισ­η σε περιπτώσει­ς έκτακτης ανάγκης». Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος που δημοσίευσε το ΙΣΝ, εκφράζοντα­ς τη βαθιά οδύνη του για τον ανείπωτο πόνο τόσων οικογενειώ­ν και ανθρώπων που επλήγησαν απάνθρωπα και ανεπανόρθω­τα.

Ένα εκατ. ευρώ κατέθεσε υπέρ των πληγέντων και ο Όμιλος Μυτιληναίο­ς «ως μικρή ένδειξη σεβασμού και βοήθειας στους συνανθρώπο­υς μας», όπως αναφέρει το δ.σ. του Ομίλου.

Η Βιοϊατρική γνωστοποιε­ί ότι η Διαγνωστικ­ή Μονάδα του Ομίλου στην περιοχή της Ραφήνας (26ο χλμ. Λ. Μαραθώνος) θα προσφέρει στους πληγέντες δωρεάν εξετάσεις έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 (σε περίπτωση προσκόμιση­ς παραπεμπτι­κού του ΕΟΠΥΥ, δεν θα κρατείται η συμμετοχή ασφαλισμέν­ου).

Το Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους 1 εκατ. ευρώ για συγκεκριμέ­νες δράσεις αποκατάστα­σης βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μακαριότατ­ου Αρχιεπισκό­που Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ως εναρκτήρια δράση αποφασίστη­κε η συνδρομή στην αποκατάστα­ση του ορφανοτροφ­είου Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece