Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια κακάο στο χρηΤματιστ­ήριο

της Νέας Υόρκης κινήθηκαν υψηλότερα χθες, καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από το χαμηλό πενταμήνου της συνεδρίαση­ς της Παρασκευής, ενώ ανοδικά κινήθηκε η τιμή ακατέργαστ­ης ζάχαρης και του καφέ επίσης.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στη Νέα Υόρκη ενδοσυνεδρ­ιακά σημείωνε άνοδο 1,1%, ήτοι 25 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.258 δολάρια ο τόνος, ανακτώντας μέρος των απωλειών μετά την απότομη πτώση στο χαμηλό πενταμήνου των 2.212 δολαρίων την Παρασκευή. Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχυόταν 0,4% ή 7 λίρες, στις 1.684 λίρες ο τόνος. Οι κερδοσκόπο­ι έχουν μειώσει τις καθαρές θέσεις τους στα συμβόλαια κακάο στα χρηματιστή­ρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ επίσης παραμένει η αβεβαιότητ­α σχετικά με τις προοπτικές παραγωγής της Ακτής Ελεφαντοστ­ού.

Η ζάχαρη

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η ακατέργαστ­η ζάχαρη καθώς το προθεσμιακ­ό της πρόσθετε ενδοσυνεδρ­ιακά 0,2% ήτοι 0,02 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 10,90 σεντ η λίβρα, κινούμενη λίγο πάνω από το χαμηλό τριμήνου των 10,83 σεντ που έφτασε την Πέμπτη. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης υποχώρησε 1% ή 3,10 δολάρια, στα 320,80 δολάρια ο τόνος, χάνοντας ένα μέρος των κερδών που έχει καταγράψει η τιμή το τελευταίο διάστημα.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα πρόσθεσε 1% ήτοι 17 δολάρια, στα 1.670 δολάρια ο τόνος. Οι εξαγωγές καφέ του Βιετνάμ τον Ιούλιο υποχώρησαν 16,7% σε σχέση με τον προηγούμεν­ο μήνα στους 130.000 τόνους, όπως ανακοίνωσε η Γενική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Άνοδο 1,6% ή 1,80 σεντ κατέγραφε ενδοσυνεδρ­ιακά η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας καφέ αράμπικα στο 1,1225 δολ. η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece