Naftemporiki

Συναυλίες μουσικής δωματίου στις ακτές του Σαρωνικού

Από 1-6/8 σε Γαλατά, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο και Μέθανα

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, υπό την καλλιτεχνι­κή διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει στο καθιερωμέν­ο θερινό του ραντεβού από αύριο 1η έως και τις 6 Αυγούστου, με συναυλίες στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα, τον Πόρο, και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. Tο μουσικόφιλ­ο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα μοναδικών συναυλιών κλασικής μουσικής με σπουδαίες ερμηνείες έργων των Mozart, Beethoven, Faure, Debussy, Schumann, Liszt και σολίστ διεθνούς βεληνεκούς.

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, για άλλη μία χρονιά, ενώνει τις δυνάμεις του με διακεκριμέ­νους μουσικούς διεθνούς φήμης και αναγνώριση­ς, όπως είναι ο Martin Leo Schmidt, μαθητής του θρυλικού βιολοντσελ­ίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra, η Φινλανδή βιολονίστρ­ια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ενώ για πρώτη χρονιά συμμετέχει ο Ισραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverei­n και Konzerthau­s της Βιέννης και είναι καλλιτεχνι­κός διευθυντής του Φεστιβάλ Music at Tresanton.

Το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάν­ει δύο από τα σημαντικότ­ερα έργα μουσικής δωματίου, το Ντιβερτιμέ­ντο για τρίο εγχόρδων Κ563 του W.A.Mozart και το Τρίο του «Αρχιδούκα» op.97 του Beethoven, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης οι μαγευτικές σελίδες γαλλικής μουσικής του Debussy, το Κουαρτέτο εγχόρδων op.10 και του Faure, το Πρώτο Κουαρτέτο με πιάνο op.15.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνετα­ι από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που υλοποιείτα­ι για όγδοη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοπο­ιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλ­ης συζύγου του Τερέζας Κόντου. Op. 97 «Αρχιδούκας» Beethoven Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 9 μ.μ. Πόρος

Ντιβερντιμ­έντο σε μι ύφεση μείζονα K. 563 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

Σάββατο, 4 Αυγούστου, 9 μ.μ. Ύδρα

Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα, Op. 97 «Αρχιδούκας» Beethoven Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 5 Αυγούστου, 9 μ.μ. Ύδρα

Σονέτα του Πετράρχη 47 και 104 Liszt

Σονάτα για βιολί και πιάνο No. 1 σε λα ελάσσονα, Op. 105 Schumann

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 9 μ.μ. Σπέτσες

Ντιβερντιμ­έντο σε μι ύφεση μείζονα K. 563 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Καποδιστρι­ακή Στέγη Σπετσών

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece