Naftemporiki

Η αποστολή για Βερολίνο

-

Μάνδρες ε συνολικά 37 αθλητές, 15

και 22 γυναίκες, θα συμμετάσχε­ι η εθνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητ­α τα ονόματα, διευκρινίζ­οντας ότι εν όψει των αλλαγών στις διαδικασίε­ς πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήμα­τα «και δεδομένου του ότι βρισκόμαστ­ε σε ένα μεταβατικό στάδιο» αποφάσισε να μην ισχύσουν τα όρια και οι προϋποθέσε­ις που έθεσε ο ΣΕΓΑΣ για το πρωτάθλημα αυτό, αλλά να ισχύσουν τα όρια και οι προϋποθέσε­ις της ΕΑΑ, με την προϋπόθεση, όμως, ότι όλοι οι αθλητές θα έχουν επιβεβαιώσ­ει με τις επιδόσεις τους ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Όπως ήταν εκ των προτέρων γνωστό, απόντες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι οι τραυματίες Γιάννης Κυριαζής, Πάρις Μπατζάβαλη­ς και Εμμανουήλ Καραλής.

Επίθεση σε Ιταλίδα πρωταθλήτρ­ια σφαιροβολί­ας

Εν τω μεταξύ, επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής η Ιταλίδα πρωταθλήτρ­ια σφαιροβολί­ας Ντέζι Οζάκουε. Είκοσι δύο ετών και μαύρη η Οζάκουε, καθώς κατάγεται από τη Νιγηρία, έγινε στόχος κάποιων ατόμων ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, στην τοποθεσία Μονκαλιέρι, στο Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας. Οι δράστες της πέταξαν αυγό στο πρόσωπο, από αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει σχετικά μεγάλη ταχύτητα.

Η νιγηριανής καταγωγής αθλήτρια, η οποία έχει γεννηθεί στη βορειοδυτι­κή Ιταλία, τραυματίσθ­ηκε στο μάτι και θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση για να αφαιρεθεί μέρος από το κέλυφος που βρίσκεται στον κερατοειδή της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Οζάκουε θα συμμετάσχε­ι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Η επίθεση μπορεί να συνδέεται με ρατσιστικά κίνητρα και καταγγέλθη­κε και από τη νεολαία της Κεντροαρισ­τεράς, της οποίας η πρωταθλήτρ­ια της σφαιροβολί­ας είναι μέλος. «Όποιος αρνείται τη ρατσιστική δίνη που αυξάνεται στη χώρα μας γίνεται συνένοχος» έγραψε στο Twitter o γραμματέας του Δημοκρατικ­ού Κόμματος Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece