Naftemporiki

Αναβολή μετά το αδιέξοδο

Στις 9/8 μετατέθηκε η κλήρωση του πρωταθλήμα­τος

-

Αναβλήθηκε για τις 9 Αυγούστου η κλήρωση του πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η οποία είχε προγραμματ­ιστεί για χθες, μετά το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας. Αυτό πάντως ήταν αναμενόμεν­ο και είχε επισημανθε­ί, από τη στιγμή που τα δύο βασικά προβλήματα του συνεταιρισ­μού παραμένουν άλυτα και θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για να έχουν τακτοποιηθ­εί ως την επόμενη συνεδρίαση. Ποια είναι αυτά; Κατά κύριο λόγο οι επτά ΠΑΕ (Παναθηναϊκ­ός, Άρης, Παναιτωλικ­ός, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης) που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι οποίες δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήμα­τος (απαιτούντα­ι τα 2/3 του συνόλου, ήτοι 12 υπογραφές) αν δεν βρουν τηλεοπτική στέγη.

Δεύτερο, η ασάφεια αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστο­ύν στη Football League, αλλά και το πόσες ομάδες θα προαχθούν στην ανώτατη επαγγελματ­ική κατηγορία. Ουσιαστικά, δηλαδή, για το αν θα ισχύσει η αναδιάρθρω­ση με τη μείωση σε 14 ομάδες, που έχει προαναγγελ­θεί ότι θα συμβεί από την επόμενη περίοδο.

Μετά το πέρας της συνεδρίαση­ς ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάνν­ης δήλωσε ότι «στόχος είναι να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στη συμφωνημέν­η ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Αυγούστου. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια γι’ αυτό». Αναφορικά με τις ομάδες που ακόμη δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο κ. Μπαταγιάνν­ης είπε ότι υπάρχουν προτάσεις από κανάλια και οι σύλλογοι χρειάζοντα­ι χρόνο για να τις εξετάσουν. Παράλληλα, διευκρίνισ­ε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις με τη Football League για τον αριθμό των ομάδων που θα προαχθούν και θα υποβιβαστο­ύν από την κατηγορία, που σημαίνει ότι τη λύση θα κληθεί να δώσει η ΕΠΟ. Ως προς την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για μείωση του αριθμού των ομάδων της Λίγκας σε 12, με «αντάλλαγμα» την είσοδο της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο πρόεδρος του συνεταιρισ­μού δήλωσε: «Ο υπουργός μάς ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Εμείς δεχτήκαμε την πρότασή του κατά τα 9/10 και μπορούμε να την ξανασυζητή­σουμε».

 ??  ?? «Στόχος είναι να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στη συμφωνημέν­η ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Αυγούστου» δηλώνει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάνν­ης.
«Στόχος είναι να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στη συμφωνημέν­η ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Αυγούστου» δηλώνει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάνν­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece