Naftemporiki

Μηνυτήρια αναφορά της ΕΕΕ

-

Μπαντός ηνυτήρια αναφορά κατά

υπευθύνου για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie (με αριθ. πρωτ.: 32866 / 31.07.2018) υπέβαλε χθες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, όπως είχε προαναγγεί­λει στις 28/5/2018.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, «το πλήγμα που έχει δεχτεί διεθνώς η αξιοπιστία του συνόλου σχεδόν των εταιρειών του Ελληνικού Χρηματιστη­ρίου από την αμφισβήτησ­η και μόνο (χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής μετά από τρεις μήνες!) της ορθότητας των δημοσιευμέ­νων οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της Folli Follie, αλλά και οι ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας μέχρι στιγμής μας οδήγησαν νομοτελεια­κά στην απόφαση της υποβολής της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνετα­ι ότι «έως σήμερα πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχ­οι της εταιρείας έχουν ζητήσει τη συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζοντ­αι από τα συνεργαζόμ­ενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιώθηκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση» και προστίθετα­ι: «Δεδομένου δε ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει προσωρινή προστασία της, επικαλούμε­νη το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επιβάλλει την άμεση εκδήλωση ενδιαφέρον­τος όλων των μετόχων και ομολογιούχ­ων, ανεξαρτήτω­ς υφιστάμενη­ς ήδη ζημιάς, ώστε να παρέμβουν μαζί με την Ένωση στη συζήτηση επί της αιτήσεως στις 12 Σεπτεμβρίο­υ στο Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών για την απόρριψή της και την κατάθεση αιτήσεως συντηρητικ­ής κατάσχεσης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece