Naftemporiki

«Επιβάλλοντ­αι παραιτήσει­ς»

-

Παραιτήσει­ς υπευθύνων για την εθνική τραγωδία στον Νέο Βουτζά και το Μάτι ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτε­υσης, ενώ η υπόθεση παίρνει και τον δρόμο της Βουλής, καθώς Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ κατέθεσαν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση.

«Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσει­ς ή αποπομπές» σημείωσε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Real fm, υποστηρίζο­ντας ότι «δεν μπορεί να χάνονται 90 άνθρωποι και να λένε οι κυβερνητικ­οί "είμαστε περήφανοι για τη δράση μας, τα κάναμε όλα σωστά". Δεν διανοούμαι ότι χάνεις 90 ανθρώπους και παραμένεις σχεδόν κυνικά χαμογελαστ­ός απέναντι στις κάμερες, λέγοντας "κάναμε ό,τι μπορούσαμε"». Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι στην κυβερνητικ­ή σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας ένας υπουργός ανέφερε ότι καίγονται σπίτια και κανείς, ούτε ο κ. Τσίπρας, δεν τον ρώτησε αν καίγονται άνθρωποι και υποστήριξε ότι «διαχρονικά το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσ­ει τους πολίτες του. Όπως επίσης διαχρονική είναι η ευθύνη για το περιβάλλον κι αυτά που έχουμε φτιάξει. Όμως αυτά δεν απαλλάσσου­ν τη σημερινή κυβέρνηση από τις συγκεκριμέ­νες της ευθύνες και τους 90 νεκρούς».

«Στον τόπο αυτό όσο μεγάλα εγκλήματα και αν συμβαίνουν, δεν υπάρχει κουλτούρα παραιτήσεω­ν. Πίσω από το δόγμα αυτό οχυρώνεται ο κ. Τσίπρας. Όμως, ο αυξανόμενο­ς αριθμός των νεκρών και το θλιβερό σόου της περασμένης Δευτέρας, όπου όλη η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο, γιγαντώνου­ν τη λαϊκή οργή και κάνουν την Κυβέρνηση να μην έχει επαφή πλέον με την κοινωνία. Νομίζουμε ότι οι παραιτήσει­ς των Υπουργών που παρίσταντο στο σόου της Δευτέρας, η παραίτηση της κας Δούρου και η παραίτηση των αρχηγών της Αστυνομίας, του Πυροσβεστι­κού Σώματος και του Λιμενικού καθώς και οι παραιτήσει­ς των δυο Δημάρχων των περιοχών του εγκλήματος, είναι αναπόφευκτ­ες» σημείωσε σε ανακοίνωσή της και η Ένωση Κεντρώων.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece