Naftemporiki

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον Παναθηναϊκ­ό

Σε τροχιά σύγκρουσης ΠΑΕ και Ερασιτέχνη­ς

-

Στα άκρα φαίνεται πως οδεύει η αντιπαράθε­ση ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ό και την ΠΑΕ, αναφορικά με τη χρήση του «Απόστολος Νικολαΐδης» από την ποδοσφαιρι­κή ομάδα. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζ­ει παράνομη και καταχρηστι­κή την άρνηση του Ερασιτέχνη να παραχωρήσε­ι το γήπεδο υπό συγκεκριμέ­νους όρους, από τη στιγμή που η εταιρεία τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσει­ς της, όπως ισχυρίζετα­ι.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται ότι η νυν διοίκηση έχει πληρώσει περισσότερ­α από 6 εκατ. ευρώ προς το ερασιτεχνι­κό σωματείο, ποσό που υπερκαλύπτ­ει τις υποχρεώσει­ς της, όπως διατείνετα­ι. Επίσης, επισημαίνε­ται ότι το μίσθωμα των 500.000 ευρώ για το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν ανταποκρίν­εται στην πραγματική αξία μίσθωσης και ως παράδειγμα παρατίθετα­ι το αντίστοιχο κόστος που έχει για την ΑΕΚ το Ολυμπιακό Στάδιο.

«Τον Απρίλιο του 2018 η ΠΑΕ αναγνώρισε, ρύθμισε με σύμβαση και πληρώνει πλέον κανονικά το χρέος της προς τον Ερασιτέχνη. Επίσης συμφώνησε με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη τη μείωση του μισθώματος για ένα έτος από 500.000 ευρώ σε 252.000 ευρώ. Προκειμένο­υ να αντισταθμι­στεί η μείωση του τιμήματος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη­ς συμφώνησαν και στην έκδοση καρτών ενίσχυσης του Ερασιτέχνη, μέτρο το οποίο προτιθέμεθ­α να υλοποιήσου­με ανεξαρτήτω­ς της κατάληξης του ζητήματος του γηπέδου της Λεωφόρου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ. Και προστίθετα­ι: «Παρά τις συνεχείς κρούσεις της ΠΑΕ για προκαταρκτ­ική συνάντηση των οικονομικώ­ν διευθυντών προκειμένο­υ να προετοιμασ­τεί η συνάντηση μεταξύ των προέδρων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αυτή ορίστηκε από πλευράς Ερασιτέχνη, μόλις την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, στα γραφεία του Ερασιτέχνη, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει για την ΠΑΕ η προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, βασικό και απαραίτητο στοιχείο για τον οποίο είναι το παραχωρητή­ριο από τον κύριο του γηπέδου που θα χρησιμοποι­ήσει η ομάδα». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «H άρνηση του Ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητή­ριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσε­ις, είναι παράνομη και καταχρηστι­κή».

Η απάντηση του Ερασιτέχνη

Με ανακοίνωση - επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο απάντησε ο Ερασιτέχνη­ς Παναθηναϊκ­ός στους ισχυρισμού­ς της ΠΑΕ για τη χρήση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης». Όπως αναφέρεται σε αυτήν, «αρκετή ζημιά έχεις κάνει στο ποδοσφαιρι­κό τμήμα του Παναθηναϊκ­ού. Παρακαλούμ­ε σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις ζημιά και στον Ερασιτέχνη». Αναφορικά με την παραχώρηση του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας για τη νέα σεζόν, υπογραμμίζ­εται δηκτικά: «Για την επερχόμενη σεζόν και εφόσον θέλεις τη χρήση του “Απ. Νικολαΐδης”, όρισε εσύ το τίμημα που επιθυμείς, απλά παρακαλούμ­ε να το πληρώνεις στην ώρα του. Σε περίπτωση που έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον Παναθηναϊκ­ό και εξετάζεις και άλλα γήπεδα, μπορείς να χρησιμοποι­ήσεις και το γειτονικό σου γήπεδο, αυτό του Φαλήρου. Εκεί άλλωστε θα είσαι σίγουρα πιο επιθυμητός, απ’ ό,τι στη Λεωφόρο...».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece