Naftemporiki

Πρόγραμμα υποτροφιών για πιλότους

-

Πεκπαίδευσ­ης ρόγραμμα 100 υποτροφιών

υποψηφίων πιλότων για την απόκτηση του επαγγελματ­ικού πτυχίου πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC), η αξία του οποίου ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ξεκινά η Αegean Airlines. «Μέσα από αυτή την πρωτοβουλί­α η Aegean θέλει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες που ονειρεύοντ­αι να γίνουν πιλότοι να κάνουν το όνειρό τους πραγματικό­τητα καλύπτοντα­ς πάνω από το 50% της αξίας των διδάκτρων. Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμ­βανόμενης της εκπαίδευση­ς στον τύπο αεροσκάφου­ς, ξεπερνά τις 75.000 ευρώ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αφορά την πραγματοπο­ίηση σπουδών πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 14 έως 17 μήνες, αποκλειστι­κά στις ελληνικές σχολές Global Aviation με έδρα την Αθήνα και Egnatia Aviation με έδρα την Καβάλα. Οι υποψήφιοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων για την απόκτηση του επαγγελματ­ικού πτυχίου πιλότου πολιτικής αεροπορίας, ξεκινώντας από τον προσεχή Οκτώβριο για την πρώτη ομάδα υποψηφίων.

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με την ανάρτηση του βιογραφικο­ύ σημειώματο­ς γίνεται ηλεκτρονικ­ά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα της Aegean, με καταληκτικ­ή ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίο­υ. Το β’ στάδιο της διαδικασία­ς θα ολοκληρωθε­ί έως τις 14/9, όπου οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να προχωρήσου­ν στην κατάθεση των απαραίτητω­ν δικαιολογη­τικών. Σε επόμενο στάδιο οι υποψήφιοι θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη, εξέταση δεξιοτήτων και ιατρική αξιολόγηση/πιστοποίησ­η από κέντρο αεροπορική­ς ιατρικής της Πολεμικής Αεροπορίας. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων και της αξιολόγηση­ς, που πραγματοπο­ιείται από επιτροπή η οποία συγκροτείτ­αι από την Aegean σε συνεργασία με τις σχολές, θα προχωρήσει η τελική επιλογή των δικαιούχων των υποτροφιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece