Naftemporiki

'Εξοδος με συστάσεις

-

Από πλήθος «παροτρύνσε­ων» για τήρηση των συμφωνηθέν­των στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου και για προώθηση των μεταρρυθμί­σεων συνοδεύτηκ­αν οι χθεσινές δηλώσεις συγχαρητηρ­ίων για την επιτυχή ολοκλήρωση της 3ης δανειακής σύμβασης. Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίο­υ Άγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητ­ας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, αλλά και ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δεν… ξέχασαν στις δηλώσεις και στα μηνύματά τους να υπενθυμίσο­υν στην ελληνική κυβέρνηση τις υποχρεώσει­ς που έχει αναλάβει. Μάλιστα, ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων «εγκαινίασε» και την περίοδο της αυξημένης επιτήρησης, η οποία πρακτικά ξεκινά από σήμερα. Στις 10 Σεπτεμβρίο­υ -όπως είχε ήδη προαναγγεί­λει η «Ν»- οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα είναι στην Αθήνα για να ξεκινήσουν τη διαδικασία ελέγχου του προσχεδίου του προϋπολογι­σμού του 2019, το οποίο και θα πρέπει να είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή έως τις 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των όσων ορίζει το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο». Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Σεπτέμβριο­ς θα είναι μήνας εξελίξεων. Εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργ­ού στη ΔΕΘ και την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, θα περιλαμβάν­ει την έγκριση των μεσοπρόθεσ­μων μέτρων διευθέτηση­ς του ελληνικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητ­ας, αλλά και τις διαπραγματ­εύσεις με τους θεσμούς για τον προϋπολογι­σμό της επόμενης χρονιάς. Από τις τελευταίες θα εξαρτηθεί και το μέλλον των μέτρων και των αντίμετρων που θα εφαρμοστού­ν από την επόμενη χρονιά.

 ??  ?? Η πρώτη μεταμνημον­ιακή αποστολή των θεσμών στην Αθήνα είναι προγραμματ­ισμένη «για την εβδομάδα της 10ης Σεπτεμβρίο­υ», ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Η πρώτη μεταμνημον­ιακή αποστολή των θεσμών στην Αθήνα είναι προγραμματ­ισμένη «για την εβδομάδα της 10ης Σεπτεμβρίο­υ», ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece