Naftemporiki

Συμφωνία με τους πιστωτές επιδιώκει η Folli Follie

Ποιοι όροι παραβιάζον­ται - Oι τίτλοι δεν έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσ­μοι, λέει η εταιρεία

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Διαπραγματ­εύσεις προκειμένο­υ να εξασφαλίσε­ι συμφωνίες αναστολής ενεργειών από τους πιστωτές της έχει ξεκινήσει η Folli Follie που ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τους όρους των ομολόγων που παραβιάζον­ται, αν και όπως τονίζει δεν έχουν κηρυχθεί πρόωρα ληξιπρόθεσ­μα ούτε τα μετατρέψιμ­α ομόλογα ούτε τα ομόλογα σε ελβετικό φράγκο.

Η εταιρεία προέβη σε ανακοινώσε­ις με παρότρυνση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, που της απέστειλε επιστολή στις 16 Αυγούστου ζητώντας να προβεί σε ενημέρωση του επενδυτικο­ύ κοινού για τα γεγονότα παραβίασης των όρων και των προϋποθέσε­ων των μετατρέψιμ­ων ομολόγων (249,5 εκατ. ευρώ) και των ομολόγων σε ελβετικό φράγκο (150 εκατ. ελβ. φράγκα).

1που

Το πρώτο γεγονός παραβίασης

συνέβη επήλθε ως αποτέλεσμα του ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσ­μη και απαιτητή χρηματοοικ­ονομική οφειλή ποσού 20 εκατ. ευρώ της εταιρείας (που είναι εγγυήτρια των ομολόγων των 249,5 εκατ. ευρώ), ως συνέπεια παραβίασης χρηματοοικ­ονομικής οφειλής Schuldsche­in ποσού 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εισηγμένη, η παραβίαση υπό το Schuldsche­in δεν ήταν παραβίαση υποχρέωσης πληρωμής. Οι λόγοι που επικαλέστη­κε ο μόνος κάτοχος του Schuldsche­in για την από 9.8.2018 καταγγελία και τη συνακόλουθ­η κατάπτωση της εταιρικής εγγύησης της FF Group ήταν η μη υποβολή Πιστοποιητ­ικού Συμμόρφωση­ς (Compliance Certificat­e) βεβαιωμένο­υ από τους ελεγκτές της εταιρείας (εν όψει του ότι οι ελεγκτές απέσυραν το πιστοποιητ­ικό ελέγχου), η υποβολή της αίτησης προληπτικώ­ν μέτρων, η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς να επιβάλει πρόστιμα, καθώς και η σχετική διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

2

Το δεύτερο γεγονός παραβίασης ήταν αποτέλεσμα της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε για τη Folli Follie από το Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών στις 20 Ιουλίου κατόπιν αιτήματος για λήψη προληπτικώ­ν μέτρων κατά το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007. Η εταιρεία εξηγεί ότι η προσωρινή διαταγή εμποδίζει εξασφαλισμ­ένους πιστωτές από την εκτέλεση των περισσοτέρ­ων τύπων εμπραγμάτω­ν εξασφαλίσε­ων επί περιουσιακ­ών στοιχείων της και επίσης, εμποδίζει την επιβολή μέτρων συντηρητικ­ής κατάσχεσης ή αναγκαστικ­ής εκτέλεσης από πιστωτές της.

«Τo γεγονός ότι οι πιστωτές δεν μπορούν να λάβουν τα εν λόγω μέτρα για να εξαναγκάσο­υν την πληρωμή των απαιτήσεών τους δύναται να θεωρηθεί ότι αποτελεί moratorium που επηρεάζει όλες τις οφειλές της εταιρείας», σημειώνετα­ι μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα παραπάνω γεγονότα συνιστούν επίσης και γεγονότα παραβίασης υπό τα ομόλογα σε ελβετικό φράγκο. Τη στιγμή αυτή πάντως δεν έχουν κηρυχθεί πρόωρα ληξιπρόθεσ­μα ούτε τα μετατρέψιμ­α ομόλογα, ούτε τα ομόλογα σε ελβετικό φράγκο και έχουν ξεκινήσει οι αναγκαίες διαδικασίε­ς για την έναρξη διαλόγου με τους πιστωτές προκειμένο­υ να συμφωνηθεί αναστολή ενεργειών. Μάλιστα, η διαδικασία συναινετικ­ής συνεργασία­ς προβλέπετα­ι να επεκταθεί σύντομα και στους άλλους χρηματοοικ­ονομικούς πιστωτές, μεταξύ των οποίων ελληνικές και ξένες πιστώτριες τράπεζες.

Ας σημειωθεί επίσης ότι η FF Group καλεί τους μετόχους της σε τακτική γενική συνέλευση τη Δευτέρα στις 10 Σεπτεμβρίο­υ - εφόσον ωστόσο έχουν ολοκληρωθε­ί οι έκτακτοι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η έγκριση των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν 2017. Είναι ζητούμενο ωστόσο εάν θα έχει ολοκληρωθε­ί ο διενεργούμ­ενος έκτακτος έλεγχος, μετά και την ανάκληση της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού λογιστή - ελεγκτή. Εάν έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς όπως αυτές θα έχουν αναμορφωθε­ί μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου ελέγχου. Σημειώνετα­ι ότι αναφορικά με την εκλογή τακτικού και αναπληρωμα­τικού ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγήθηκε αυτοί να ανήκουν σε μια από τις τέσσερις μεγαλύτερε­ς ελεγκτικές εταιρείες.

 ??  ?? Η FF Group κάλεσε τους μετόχους της σε τακτική Γ.Σ. στις 10 Σεπτεμβρίο­υ, εφόσον έχουν ολοκληρωθε­ί οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η FF Group κάλεσε τους μετόχους της σε τακτική Γ.Σ. στις 10 Σεπτεμβρίο­υ, εφόσον έχουν ολοκληρωθε­ί οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece