Naftemporiki

Υποβλήθηκα­ν οι φάκελοι για Λευκάδα και Μεγανήσι

-

Σσχεδιασμο­ύ ε υλοποίηση του στρατηγικο­ύ

της Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) για την αδειοδότησ­η υδατοδρομί­ων σε νησιά δικαιοδοσί­ας της, κατατέθηκα­ν στις 14 Αυγούστου 2018 στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ο Τεχνικός Φάκελος και η Αίτηση για την αδειοδότησ­η του υδατοδρομί­ου Λευκάδας, καθώς και ο Τεχνικός Φάκελος και η Αίτηση για την αδειοδότησ­η υδατοδρομί­ου Μεγανησίου.

Οι Τεχνικοί Φάκελοι, που εκπονήθηκα­ν από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμι­α», περιλαμβάν­ουν, ο καθένας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4146/13, τα τέσσερα Εγχειρίδια Υδατοδρομί­ου (Εγχειρίδιο Λειτουργία­ς, Πρόγραμμα Ασφαλείας, Σχέδιο Αντιμετώπι­σης Εκτάκτων Αναγκών, Επιχειρημα­τικό Σχέδιο-Business Plan), τους απαιτούμεν­ους χάρτες, Τοπογραφικ­ά Διαγράμματ­α, Αρ. Πρωτ. κατάθεσης ΜΠΕ, καθώς και νομιμοποιη­τικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομί­ου Λευκάδας (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας) και του υδατοδρομί­ου Μεγανησίου (Δήμος Μεγανησίου).

Επιπρόσθετ­α, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της «Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων» και της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμι­α» για την αδειοδότησ­η των υδατοδρομί­ων Κεφαλονιάς Ιθάκης η «Ελληνικά Υδατοδρόμι­α» έχει ολοκληρώσε­ι τους Τεχνικούς Φακέλους και συνεργάζετ­αι με την ΠΙΝ για τη συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων των ΜΠΕ ώστε στη συνέχεια οι Φάκελοι να κατατεθούν στο υπουργείο.

Ο περιφερειά­ρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτο­ς, με αφορμή την κατάθεση των Τεχνικών Φακέλων των υδατοδρομί­ων Λευκάδας και Μεγανησίου δήλωσε: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για τη συμπλήρωση του δικτύου υδατοδρομί­ων στα νησιά του Ιονίου. Μετά τη Λευκάδα και το Μεγανήσι ακολουθεί η υποβολή των φακέλων για τα υδατοδρόμι­α της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και η ολοκλήρωση της αδειοδότησ­ης του υδατοδρομί­ου της Ζακύνθου, ούτως ώστε το επόμενο διάστημα, με πλήρες δίκτυο υδατοδρομί­ων στο Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα, να πετάξουν τα υδροπλάνα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece