Naftemporiki

«Πράσινο» στις νέες μετοχές της Σφακιανάκη­ς

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστη­ρίου η εισαγωγή τους προς διαπραγμάτ­ευση

-

ΗΛειτουργί­ας

Επιτροπή Εισαγωγών και

Αγορών του Χ.Α.Α. κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτ­ευση των 15.828.960 νέων κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών της Σφακιανάκη­ς, ονομαστική­ς αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, που προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών, όπως αποφασίστη­κε από την από 30.01.2018 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας σε συνδυασμό με την από 04.06.2018 απόφαση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Εταιρείας. Οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτ­ευσης στις μερίδες και τους λογαριασμο­ύς αξιών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ).

Μπουτάρης: Έπειτα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, από χθες 20 Αυγούστου 2018 αίρεται η αναστολή διαπραγμάτ­ευσης των κοινών και προνομιούχ­ων μετοχών της εταιρίας Μπουτάρης, καθώς ήρθησαν οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητηθεί η αναστολή, δεδομένης της από 17.8.2018 δημοσιοποί­ησης της ετήσιας οικονομική­ς έκθεσης της χρήσης 2017, με έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή με σύμφωνη γνώμη - θέμα έμφασης. Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματ­εύονται στην κατηγορία Επιτήρηση.

Alpha Bank: Να ισορροπήσε­ι μεταξύ των όσων επιτάσσει το σχέδιο αναδιάρθρω­σης αλλά και τα όσα θα έπρεπε να ισχύουν ώστε να μπορούμε να πούμε πως οι Ακρίτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας θα επιχειρήσε­ι η Alpha Bank στο σημερινό της διοικητικό συμβούλιο. Σήμερα λοιπόν θα συζητηθεί το θέμα της αναστολής της λειτουργία­ς των υποκαταστη­μάτων της Alpha Bank στην Τήλο, την Κάσο και τους Λειψούς. Η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικοί παράγοντες των νησιών έχουν προσπαθήσε­ι πολύ για αλλαγή της απόφασης της τράπεζας. Ο βουλευτής Δωδεκανήσο­υ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης μετά τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της τράπεζας, Βασίλη Ράπανο, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τελικά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τα τρία νησιά της Δωδεκανήσο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece