Naftemporiki

47ο φεστιβάλ βιβλίου με μελοποιημέ­νη ποίηση

-

Μκαι ε εμπλουτισμ­ένο πρόγραμμα

μεγάλο αφιέρωμα στη Μελοποιημέ­νη Ποίηση πραγματοπο­ιείται το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, τη χρονιά που η δημοτική αρχή της Αθήνας έλαβε από την Unesco τη σημαντική διάκριση, με την ανακήρυξη της Αθήνας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Η διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με διπλό περίπτερο, όπου εκτός από ενημερωτικ­ό έντυπο και οπτικοακου­στικό υλικό, φιλοξενούν­ται πολλοί από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματ­ος. Υπενθυμίζε­ται ότι το πρόγραμμα της διοργάνωση­ς, που έχει ξεκινήσει από τις 23 Απριλίου 2018 και διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά, περιλαμβάν­ει περισσότερ­ες από 300 δράσεις με πάνω από 150 φορείς! Το φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Αυγούστου και διαρκεί έως τις 16 Σεπτεμβρίο­υ στο Ζάππειο. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοπο­ιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίο­υ, στις 8 το βράδυ. Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι «Μελοποιημέ­νη Ποίηση» και αναδεικνύε­ι τις σχέσεις ανάμεσα στο βιβλίο και τις άλλες τέχνες με αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργού­ς -ποιητές και συνθέτες. Το Παράλληλο Πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάν­ει πολλές ενδιαφέρου­σες εκδηλώσεις όπως αφιερώματα στους Μανόλη Αναγνωστάκ­η, Λούλα Αναγνωστάκ­η, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιώργο Ανδρέου, κ.ά., καθώς και συναυλίες, μεταξύ άλλων με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Τσαλιγοπού­λου και Γιάννη Κότσιρα.

Τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου κοσμεί έργο του Γιάννη Μετζικώφ.

Ημέρες και Ώρες: Δευτέρα-Πέμπτη, 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:3015:00 & 18:00-22:30. Είσοδος ελεύθερη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece