Naftemporiki

Προς τον Παϊρότζ πάει ο ΠΑΟ

Κρίσιμη εβδομάδα για τον Παναθηναϊκ­ό

-

Εβδομάδα πολύ σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η τρέχουσα για τα διοικητικά του Παναθηναϊκ­ού. Αύριο θα πραγματοπο­ιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην ΠΑΕ, προκειμένο­υ το καταστατικ­ό να τροποποιηθ­εί κατά τρόπο που να επιτρέπει την απόκτηση μετοχών της εταιρείας και από μη Ευρωπαίους πολίτες. Η αλλαγή έχει να κάνει με τον Ταϊλανδό επιχειρημα­τία Παϊρότζ Πιεμπονγκσ­άντ, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα εντός της εβδομάδας προκειμένο­υ να τρέξουν οι εξελίξεις για τη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο και η πλειοψηφία των μετοχών να περάσει στα χέρια του.

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου θα κλείσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, το διοικητικό συμβούλιο θα βεβαιώσει την κάλυψή της και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίε­ς για νέα αύξηση. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησια­κό καθεστώς των «πρασίνων». Ακόμη, η γενική συνέλευση αναμένεται να μετοχοποιή­σει το ομολογιακό δάνειο, έτσι ώστε να μειωθεί το χρέος της εταιρείας. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιώ­ν, η πλευρά του Πιεμπονγκσ­άντ θα ελέγξει τις διαδικασίε­ς με τους δικηγόρους και τους συνεργάτες του και εφόσον όλα έχουν γίνει όπως πρέπει ο Παναθηναϊκ­ός θα περάσει στα χέρια του.

Στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας, η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού έχει επικεντρώσ­ει την προσοχή της στην απόκτηση ενός ικανού επιθετικού, αφού έως τώρα οι «πράσινοι» έχουν εμφανίσει πρόβλημα στο γκολ. Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι το περασμένο Σαββατοκύρ­ιακο ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκ­ε με τον Γιώργο Χριστοβασί­λη για τον Πέδρο Κόντε. Πάντως, προϋπόθεση για να γίνει επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκ­ό για τον Ισπανό φορ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι να εγκρίνει ο Πιεμπονγκσ­άντ μεγαλύτερο budget για τη μεταγραφή του ξένου επιθετικού. Για τον Αργύρη Καμπετσή έγινε βελτιωμένη πρόταση στην Ντόρτμουντ, ενώ ως προς τον Νίκο Βέργο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, καθώς έχει λόγο και ο Ολυμπιακός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece