Προϋπολογισμός με κοινωνικά και μόνιμα μέτρα

Naftemporiki - - Οικονομια -

«Έχουμε περάσει από τους προϋπολογισμούς των περικοπών, σε προϋπολογισμούς στους οποίους, παρά το ότι έχουμε αυτούς τους στόχους να υλοποιήσουμε, θα έχουμε περιθώριο και φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες να κάνουμε και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος να κάνουμε και ενισχύσεις των εισοδημάτων» τόνισε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως το πιθανότερο είναι ό,τι είναι να δοθεί, θα δοθεί με μόνιμα μέτρα, και επισήμανε: «Ο προϋπολογισμός του 2019, εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έχει στο τέλος ένα περίσσευμα 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα

Mαντί να τα αφήσουμε να βγουν περίσσευμα στο τέλος θα τα κάνουμε από τώρα πολιτικές. Με αυτά τα χρήματα θα μειώσουμε φορολογίες, θα ενισχύσουμε μία κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για ένα ενιαίο πακέτο, θα είναι μόνιμα μέτρα». Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι με βάση το κυβερνητικό σχέδιο που υλοποιείται η οικονομία θα αναπτύσσεται με μέτριους ή ισχυρούς ρυθμούς, η ανεργία θα μειώνεται, το κοινωνικό κράτος και το εισόδημα του κόσμου θα ενισχύεται. «Είμαστε σε μια φάση σταθερότητας, σε μια φάση εθνικής ευκαιρίας» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σχεδιάζουμε με ορίζοντα 4ετίας και 10ετίας και μπαίνουμε σε μια φάση που χρόνο με τον χρόνο θα μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να προχωράμε στους αναγκαίους μετασχηματισμούς.

Μήνυμα συνεργασίας

Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «ο ανασχηματισμός έδειξε ότι η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη βούληση και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερες και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Είναι ένα μήνυμα ότι μας ενδιαφέρει ο διάλογος και η συνεργασία, ότι δεν θεωρούμε όποιον κάνει κριτική αντίπαλό μας, ίσα - ίσα η κυβέρνηση έχει αυτή την ευρύτερη εμβέλεια. Ο κάθε ανασχηματισμός δεν είναι πανάκεια, αφορά την κυβέρνηση, τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργήσει το υπουργικό συμβούλιο, διότι έχει ένα στοιχείο περαιτέρω προώθησης νέων ανθρώπων που έχουν δοκιμαστεί ήδη και έχουν δείξει δυνατότητες. Ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αξιοποίηση του γεγονότος ότι πια είμαστε εκτός μνημονίων, είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με τους περιορισμούς που έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας και ευθύνης να αξιοποιήσουμε αυτήν τη συγκυρία».

Γιάννης Δραγασάκης: «Είμαστε σε μια φάση σταθερότητας, σε μια φάση εθνικής ευκαιρίας»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.