«Μαϊμούδες» στα κλουβιά του ΣΔΟΕ

Σαρωτικοί έλεγχοι και κατάσχεση-καταστροφή απομιμητικών προϊόντων

Naftemporiki - - Οικονομια -

Νλαθρεμπορίας έο χτύπημα στα κυκλώματα

«μαϊμού» προϊόντων, αλλά και της αδήλωτης εργασίας, κατάφεραν τα στελέχη του ΣΔΟΕ Μακεδονίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκια ελεγκτών προχώρησαν σε σημαντικό αριθμό ελέγχων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι» αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εμπορία ενδυμάτων. Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 του Ν. 4155/2013, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν άμεσα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.ά.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχηματίστηκαν πέντε επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 Ν. 4144/2013 για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν με επιτυχία ελέγχους, στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/ 1993), από τους οποίους προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Μακεδονίας, μετά τη στελέχωσή της με σημαντικό αριθμό νέων υπαλλήλων, υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεών της με αυξανόμενη ένταση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.