Μπαίνουν τα θεμέλια ανάπλασης στο Μικρολίμανο

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη για τα έργα στο παραλιακό μέτωπο της Ακτής Κουμουνδούρου

Naftemporiki - - Ναυτιλια -

Οτη μόφωνα ψηφίστηκε, κατά

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η έγκριση της μελέτης του έργου «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)». Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του στο Σώμα τόνισε χαρακτηριστικά ότι λύνεται μία παθογένεια δεκαετιών στην πόλη.

Επεσήμανε πως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου είναι ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, επιφάνειας 15.600 τ.μ.,με την οποία αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ως ένας δυναμικός πόλος υπερτοπικής σημασίας αλλά και ως διεθνής τουριστικός προορισμός.

Έπειτα από καθυστέρηση 13 μηνών από την Επιτροπή Αιγιαλού, όπως επισημαίνεται από τον δήμο, ολοκληρώθηκε το συντομότερο δυνατό η μελέτη εφαρμογής, η οποία εγκρίθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Στη συνέχεια προχωρούν οι διαδικασίες προγραμματικής. Με την ολοκλήρωση της προγραμματικής και μετά τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, προχωράει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις αυθαίρετες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυαρχ. Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.

Τέλος, και επειδή απαιτείται η απρόσκοπτη κατά το δυνατόν παράλληλη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, αυτά αποκαθίστανται σε αντίστοιχη ζώνη υποδοχής τραπεζοκαθισμάτων. Βασικός στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και η λειτουργική ορθολογικοποίηση των χρήσεων παράλληλα με τη βιώσιμη λειτουργία του όμορου οικιστικού πυρήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου της αστικής ανάπλασης ανέρχεται σε 5,7 εκατ. ευρώ συμπ/νου ΦΠΑ και η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.