Βελτίωση εσόδων κατά 2,4% από την Intralot

Τα EBITDA ανήλθαν στα 80,1 εκατ. ευρώ

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ Επιχειρησεισ -

Σστους την αγορά των ΗΠΑ και

διαγωνισμούς σε ώριμες αγορές εστιάζει την προσοχή της η Intralot, όπως τόνισε η διοίκησης της εταιρείας στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου.

Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 2,4% και αντίστοιχη μείωση EBITDA (-2,4%) παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βασικές αγορές.

Τα έσοδα της Intralot διαμορφώθηκαν στα 547,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 382,4 προέρχονται από τη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών, τα 59,3 από τη διαχείριση τυχερών παιχνιδιών και τα 105,9 από συμβάσεις τεχνολογίας.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 80,1 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 63,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,8%.

To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 12,5 εκατ., σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, διαμορφούμενο στα -3,1 εκατ. ευρώ. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές εμφανίζονται μειωμένες (-40,5 εκατ. ευρώ). Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα 572,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 61,8 εκατ. ευρώ.

Οι πρόσφατες κινήσεις

Στις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας περιλαμβάνεται η ανανέωση του συμβολαίου της με τη Λοταρία του New Hampshire, η εξαγορά του 100% της Goldbet, καθιστώντας τον κυρίαρχο πάροχο στοιχηματισμού στην Ιταλία, και η υπογραφή νέου συμβολαίου της θυγατρικής της στην Τουρκία Inteltek με τον Κρατικό Τουρκικό Οργανισμό SporToto, για μέχρι και ένα επιπλέον έτος, με τους ίδιους εμπορικούς όρους. Στα τρέχοντα συμβόλαια ανήκει και αυτό με τον ΟΠΑΠ. Οι Καθαρές Επενδύσεις της εταιρείας το α' εξάμηνο ανήλθαν στα 42,4 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Αντώνης Κεραστάρης τόνισε πως η εταιρεία σημείωσε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τους στρατηγικούς της στόχους: πρώτον, με τον εν εξελίξει γεωγραφικό επαναπροσδιορισμό και τη μεταβολή του μίγματος εσόδων και κερδοφορίας EΒITDA υπέρ αγορών χαμηλού ρίσκου, όπως αποδεικνύεται από αλλεπάλληλες ανανεώσεις και νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, και, δεύτερον, με την εγκατάσταση των λύσεων νέας γενιάς που θα αποσβέσουν τις σημαντικές μας επενδύσεις σε νέα προϊόντα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο κ. Κεραστάρης συμπλήρωσε πως η προσοχή της Intrlaot στρέφεται στις τεράστιες ευκαιρίες της νεοσύστατης αγοράς αθλητικού στοιχήματος των ΗΠΑ, μετά την ανάκληση της ομοσπονδιακής απαγόρευσης τον περασμένο Μάιο, καθώς και σε μια σειρά από αναθέσεις κατόπιν διαγωνισμών που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα σε ώριμες αγορές.

Η προσοχή της Intralot στρέφεται στις τεράστιες ευκαιρίες της νεοσύστατης αγοράς αθλητικού στοιχήματος των ΗΠΑ. Αντώνης Κεραστάρης, διευθύνων σύμβουλος της Intralot.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.