Σε εξέλιξη η «απόβαση» της Μασούτης

Μετονομάστηκε το δίκτυο της Προμηθευτικής - Νέο κατάστημα στο Π. Φάληρο

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ - Του Γιώργου Χατζηλίδη

ΤΑθήνα, ο πρώτο κατάστημά της στην

εκτός της εξαγοράς του δικτύου της Προμηθευτικής, εγκαινιάζει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης.

Πρόκειται για το κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Αχιλλέως, που ανήκε στο δίκτυο της Σκλαβενίτης και ήταν ανάμεσα σε αυτά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε ορίσει πως θα πρέπει να πωληθούν μετά τη συμφωνία με τη Μαρινόπουλος.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εξαγόρασε τον Μάιο την αλυσίδα καταστημάτων Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε., με δίκτυο 56 σημείων πώλησης (τα 53 στην Αττική και τα 3 στην Άνδρο) και τζίρο που υπολογίζεται ότι στη χρήση 2017-2018 έκλεισε στην περιοχή των 120 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές των ταμπελών στα καταστήματα της Αττικής, που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου, και πλέον οι επιγραφές Προμηθευτική έχουν αντικατασταθεί από το σήμα της Μασούτης, κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία της βορειοελλαδικής αλυσίδας στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ανοίξει τουλάχιστον ακόμα ένα νέο κατάστημα Μασούτης στην Αττική και συγκεκριμένα στο Γαλάτσι, χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση ενός τρίτου (πάντα πλην αυτών της Προμηθευτικής).

Βάσει εκτιμήσεων της διοίκησης της βορειοελλαδικής αλυσίδας, η τρέχουσα χρήση (χωρίς να υπολογίζεται τα καταστήματα της Προμηθευτικής) αναμένεται να κλείσει με μείωση τζίρου κατά 5-6%, μεταξύ 715-725 εκατ. ευρώ από τα 761 εκατ. ευρώ του 2017. Στόχος είναι από το 2019 η βορειοελλαδική αλυσίδα να γυρίσει σε θετικό πρόσημο τις πωλήσεις της και μαζί με τα καταστήματα της Προμηθευτικής να σημειώσει τζίρο περί τα 850 εκατ. ευρώ.

Με την εξαγορά της Προμηθευτικής, από 273 καταστήματα (251 είναι λιανικής πώλησης και 22 χονδρικής) η Μασούτης φθάνει τα 330 σημεία πώλησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο εγχώριο λιανεμπόριο, καθώς μπήκε σε διάφορα σημεία της Αττικής, της περιοχής που ήταν προνομιακή για τους μεγάλους ανταγωνιστές της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.