Οι προκλήσεις της νέας διοίκησης των ΕΛΤΑ

Πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ο Πολυχρόνης Γριβέας και διευθύνων σύμβουλος ο Ηλίας Αθανασίου

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ -

Σσυμβουλίου τον διορισμό νέου διοικητικού

στα ΕΛΤΑ μετά την αποπομπή της προηγούμενης διοίκησης προχώρησε κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, μέτοχος της πλειοψηφίας.

Πρόεδρος των ΕΛΤΑ, που είναι αντιμέτωπα με σειρά προκλήσεων με κυρίαρχο τον έντονο ανταγωνισμό στην απελευθερωμένη αγορά, τοποθετήθηκε ο κ. Πολυχρόνης Γριβέας, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος για περίπου μια δεκαετία. Αντίστοιχα ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Ηλίας Αθανασίου προέρχεται από την Enterprise Greece όπου κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επίσης. Όπως ανακοινώθηκε, η επιλογή των νέων μελών έγινε από το Δ.Σ. της ΕΕΣΥΠ, λαμβάνοντας υπόψη τα προσόντα και την επαγγελματική τους εμπειρία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Πολυχρόνης Γριβέας πρόεδρος, Ηλίας Αθανασίου διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Φίλος, Κωνσταντίνος Λάφκας, Κυριάκος Ξύδης. Το οκταμελές Δ.Σ. συμπληρώνεται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων Ηλία Μπακέλλα και Κωνσταντίνο Πάλλα, καθώς και τον Γεράσιμο Ολυμπίτη, ο οποίος προτάθηκε προς εκλογή από τον υπουργό Οικονομικών.

Στο διάστημα που έρχεται, το νέο Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και τον μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στον σημαντικό κοινωνικό του ρόλο, αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές.

H επόμενη μέρα στα ΕΛΤΑ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ, για το Υπερταμείο τα ΕΛΤΑ αποτελούν προτεραιότητα για τρεις κυρίως λόγους:

Οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, ως πάροχος της καθολικής υπηρεσίας, έχουν μεγάλο κοινωνικό όφελος και αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις με βάση τα έσοδα (308 εκατ. ευρώ το 2017), τον αριθμό των εργαζομένων (6.174 το 2017) και τη διασπορά του δικτύου στην ελληνική επικράτεια.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι σύνθετα και πιεστικά και απαιτούν ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.

O κ. Πολυχρόνης Γριβέας

O κ. Ηλίας Αθανασίου

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.