«Κοκκίνισαν» τα ταμπλό στην Ευρώπη

Απώλειες για τον S&P λόγω της αβεβαιότητας στις σινο-αμερικανικές σχέσεις

Naftemporiki - - Αγορεσ - Της Αγγελικής Κοτσοβού

Οτου ι ανησυχίες για κλιμάκωση

εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εάν ο Τραμπ κάνει πράξη τις απειλές για επιβολή πρόσθετων δασμών επισκίασαν τη Wall Street, ασκώντας πιέσεις στον S&P 500 έπειτα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών και ιστορικών ρεκόρ.

Στον τεχνολογικό κλάδο, το ρεκόρ στη μετοχή της Amazon, υπερβαίνοντας ενδοσυνεδριακά το φράγμα των 2.000 δολαρίων, προσέφερε στήριγμα στον Νasdaq.

Η μετοχή του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά έως τα 2.025 δολάρια. Το νέο ρεκόρ σημειώνεται μία ημέρα αφότου η μετοχή της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος σημείωσε κέρδη 3,2%. Κέρδη και για τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές, όπως η Apple και Facebook.

«Στο κόκκινο» και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της γενικότερης τάσης για αποφυγή ρίσκου, καθώς παρά την πρόοδο στην εμπορική συμφωνία NAFTA, διαψεύδονται οι προσδοκίες για αποκλιμάκωση της σινο-αμερικανικής εμπορικής διαμάχης.

Οι τριγμοί στις αναδυόμενες αγορές, με την Αργεντινή να βυθίζεται σε νέα κρίση, επισκίασαν και τις αγορές μετοχών. Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων και μεταλλευμάτων.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,62%, ενώ στη Φραγκφούρτη, ο DAX -που αποτελείται κυρίως από μετοχές εταιρειών με εξαγωγική δραστηριότηταυποχώρησε 0,54%. Με πτώση έκλεισε και ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Αρνητικά πρόσημα και στις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τις ιαπωνικές μετοχές που κατάφεραν να κλείσουν με μικρά κέρδη, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί για όγδοη συνεδρίαση. Ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε οριακά ενισχυμένος 0,1%, στις 22.869,50 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου. Ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης κατάφερε πρόσκαιρα να ξεπεράσει το όριο των 23.000 μονάδων.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ έκλεισε με πτώση 0,9%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί 5,9%.

Πτώση και για τις κινεζικές μετοχές, με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης να υποχωρεί 1,1% και την αγορά της Σενζέν να κλείνει με απώλειες 1,5%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.