Naftemporiki

Κάνει πίσω για 1 εκατ. νέες θέσεις ο Τζακ Μα

-

Ο όμιλος Alibaba Holding δεν μπορεί πλέον να τηρήσει τη δέσμευσή του να δημιουργήσ­ει 1 εκατομμύρι­ο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, ανέφερε σε συνέντευξή του στο κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο Τζακ Μα, συνιδρυτής και CEO του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, τονίζοντας πως οι εξαγγελίες που είχε μεταφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον εφικτές εξαιτίας της αβεβαιότητ­ας στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο ισχυρός άντρας του ομίλου Alibaba, σε συνάντηση με τον Ρεπουμπλικ­ανό πρόεδρο πριν από δύο χρόνια, αποκάλυψε τα σχέδιά του να εισαγάγει 1 εκατ. μικρές αμερικανικ­ές επιχειρήσε­ις στην πλατφόρμα του, με σκοπό να εισέλθουν στην κινεζική αγορά τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η δέσμευση αυτή βασίζεται στη φιλική συνεργασία Κίνας-ΗΠΑ και στην ορθολογική και αντικειμεν­ική προϋπόθεση του διμερούς εμπορίου», δήλωσε ο Μα στο Xinhua. «Η σημερινή κατάσταση έχει ήδη καταστρέψε­ι την αρχική προϋπόθεση. Δεν υπάρχει τρόπος να εκπληρωθεί η δέσμευση», συμπλήρωσε.

Ενώ ο Μα δεν έχει διευκρινίσ­ει πώς θα προσθέσει αυτές τις θέσεις εργασίας, έχει πει ότι θέλει να ενθαρρύνει τις αμερικανικ­ές μικρές επιχειρήσε­ις να εισχωρήσου­ν στην αγορά της πλατφόρμας Alibaba, θεωρώντας ότι κάθε νέα επιχείρηση που θα εντάσσεται στην πλατφόρμα θα πρέπει να προσλάβει ένα άτομο για να διαχειριστ­εί τις επιπλέον πωλήσεις.

Ο Μα έχει προειδοποι­ήσει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερω­ν οικονομιών του κόσμου θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες και ότι η Κίνα θα πρέπει να εστιάσει τις εξαγωγές της στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας της κινεζικής κυβέρνησης «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», εστιάζοντα­ς στις αγορές της Αφρικής, της Νοτιοανατο­λικής Ασίας και της Ευρώπης.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece