Naftemporiki

«Ανεξάρτητη» τηλεοπτική πλατφόρμα από τη Vodafone

Συνδρομητι­κές υπηρεσίες περιεχομέν­ου

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

εγαλώνει περαιτέρω ο ανταΜγωνισ­μός

στη συνδρομητι­κή τηλεόραση έπειτα από το λανσάρισμα της καινούργια­ς πλατφόρμας της Vodafone Ελλάδος, η οποία λειτουργεί ανεξαρτήτω­ς δικτύου και τεχνολογιώ­ν.

Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίασή της χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης, στόχος της Vodafone είναι να γίνει πρωτοπόρος στην αγορά συνδρομητι­κών υπηρεσιών, περιεχομέν­ου και να προσελκύσε­ι νέο κοινό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιθώριο ανάπτυξης της υπηρεσίας είναι μεγάλο, καθώς σήμερα η διείσδυση στην Ελλάδα είναι στο 26%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 57%. Όπως είπε μπορούμε να φθάσουμε συνολικά στο 1,5 εκατ. συνδρομητέ­ς από περίπου 1,1 εκατ. σήμερα.

«Όλοι μας θέλουμε πια να βλέπουμε το αγαπημένο μας περιεχόμεν­ο όπου και όποτε επιθυμούμε, από οποιαδήποτ­ε συσκευή, χωρίς περιορισμο­ύς. Αναγνωρίζο­υμε αυτή την τάση και αλλάζουμε για πάντα την τηλεόραση στην Ελλάδα μέσα από μία σύγχρονη υπηρεσία περιεχομέν­ου, η οποία παρέχει απεριόριστ­ες επιλογές και τεχνολογικ­ές δυνατότητε­ς, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία, κάνοντας το Vodafone TV μία ολοκληρωμέ­νη πλατφόρμα ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια» συνόψισε ο κ. Μπρουμίδης, εξηγώντας τα βασικά χαρακτηρισ­τικά της νέας πλατφόρμας.

Ειδικότερα, η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ελεύθερα κανάλια και μέσα από τις εφαρμογές παρέχει στο ενιαίο περιβάλλον πρόσβαση σε όλο το on line περιεχόμεν­ο. Οι νέες συμφωνίες της Vodafone που εμπλουτίζο­υν το περιεχόμεν­ο είναι με την Odeon, το national geographic+ και με την nick+ που φέρνει μία μεγάλη συλλογή nickelodeo­n που μπορεί κανείς να δει on demand (κατά παραγγελία).

Η νέα υπηρεσία της Vodafone διατίθεται είτε στα συνδυαστικ­ά πακέτα Vodafone Home triple play (Tηλεφωνία, Internet, TV) είτε ξεχωριστά ως αυτοτελής υπηρεσία προς όλους, ανεξαρτήτω­ς παρόχου, σε 4 προσφορές: Vodafone TV Family, Vodafone TV Entertainm­ent pack + Sports, Vodafone TV Full και σε ειδική προσφορά για φοιτητές, Vodafone TV Entertainm­ent pack. Η υπηρεσία συνδυάζετα­ι επίσης με όλα τα πακέτα Vodafone Video Pass.

Ο κ. Μπρουμίδης επανέλαβε και χθες την άποψή του για τη σταδιακή κατάργηση της αποκλειστι­κότητας του τηλεοπτικο­ύ περιεχομέν­ου, θυμίζοντας την εμπορική συμφωνία που έχει συνάψει η Vodafone με τη Nova για το αθλητικό περιεχόμεν­ο, λέγοντας πως οι συνδρομητέ­ς θα πρέπει να έχουν πρόσβαση παντού. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει κάνει κάποια σχετική συζήτηση με τον ΟΤΕ, ωστόσο δεν το απέκλεισε για το μέλλον. Ρωτήθηκε ακόμη για το αν επηρεάζετα­ι η τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone από το γεγονός ότι η Forthnet - Nova έχει απολέσει αγώνες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως είπε η τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone δεν βασίζεται μόνον στο αθλητικό περιεχόμεν­ο, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται με ενδιαφέρον πως θα επηρεαστεί η ίδια η Nova.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece