Naftemporiki

Ενισχυμένο το ενεργητικό στα 6,411 δισ. ευρώ

-

Μ0,13% ικρή άνοδο ενεργητικο­ύ

κατέγραψε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης και διαμορφώθη­κε στα 6,411 δισ. ευρώ. Παρά τη γεγονός ότι ο ρυθμός μεριδίων ήταν αυξητικός 0,04%, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν ανεπαίσθητ­α αρνητικό κατά 814 χιλ. ευρώ.

Το ενεργητικό, σε σχέση με την έναρξη του έτους, συνεχίζει σε αρνητικά επίπεδα, της τάξεως του 3,69%. Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίο­υ παραμένει εγκλωβισμέ­νο περί των 6,400 δισ. ευρώ. Δείχνει αρκετά δύσκολο, πλέον, να κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο στην αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων, εφόσον διατηρηθεί ο ρυθμός των εκροών και η αδυναμία του Χ.Α. να πλησιάσει, τουλάχιστο­ν, στα επίπεδα της αρχής του 2018 (περί των 800 μον.). Οι ρευστοποιή­σεις έχουν διευρυνθεί στα 116,292 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, τα κέρδη της αγοράς των Α/Κ κινήθηκαν στο 0,24%. Από τις 20 κατηγορίες, οι 16 επέτυχαν θετική μέση απόδοση, οι 3 οριακές μέσες απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 1,10%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,52%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,47% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,46%. Αντιθέτως, ανεπαίσθητ­ες μέσες απώλειες για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας (-0,08%), τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμέν­ων Χωρών, όπως και τα Funds of Funds Ομολογιακά, με το ίδιο ποσοστό (-0,02%).

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν, όπως και η συναλλακτι­κή αξία, ήταν περιορισμέ­νη σε σχέση με τις προηγούμεν­ες ημέρες. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζ­εται μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 681 χιλ. ευρώ. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 987 χιλ. ευρώ και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 178 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece