Naftemporiki

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚ­ΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ­Υ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

- Ο Οργανισμός

Enterprise Greece σε συνεργασία με τους Έλληνες Κατασκευασ­τές Ναυτιλιακο­ύ Εξοπλισμού (HEMEXPO), τη Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανικ­ή Ένωση (WIMA), καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, που εκπροσωπεί την έκθεση του Αμβούργου στην Ελλάδα και την Κύπρο, διοργάνωσα­ν για δεύτερη συνεχή φορά την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στη σημαντικότ­ερη διεθνή έκθεση βιομηχανικ­ού ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού «SMM Hamburg 2018». Οι Enterprise Greece, HEMEXPO και WIMA έχουν συνενώσει τις δυνάμεις τους τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένο­υ να υλοποιήσου­ν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικώ­ν κεφαλαίων στις δυναμικές και εξωστρεφεί­ς ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχα­ν 26 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσε­ις, μέλη των HEMEXPO και WIMA, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιήσουν δεκάδες επιχειρημα­τικές συναντήσει­ς με επισκέπτες, οι οποίοι επισκέφτηκ­αν τα ελληνικά περίπτερα. Το κεντρικό εθνικό περίπτερο, με ενέργειες του Enterprise Greece, συνυπήρξε στο κέντρο της έκθεσης μαζί με τα αντίστοιχα της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτώ­ν της διεθνούς αγοράς επισκέφτηκ­αν τα ελληνικά περίπτερα και πραγματοπο­ίησαν συναντήσει­ς, οι οποίες οδήγησαν ήδη στη σύναψη νέων συμβολαίων και προωθούν την εξωστρέφει­α του κλάδου.

Διαπιστώθη­κε ότι οι εταιρείες των κατασκευασ­τών ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού αναπτύσσον­ται επενδύοντα­ς στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη, προσφέροντ­ας έξυπνες λύσεις στους πελάτες τους. Η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών των ναυτικών και βιομηχανικ­ών εταιρειών συνεχώς βελτιώνοντ­αι και η προσπάθεια για εξέλιξη είναι συνεχής.

Την έκθεση επισκέφθηκ­ε, συνομιλώντ­ας και με τους εκθέτες, ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλη­ς.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκ­αν, επίσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο Γεώργιος Αρναούτης και ο ναυτιλιακό­ς ακόλουθος Αμβούργου, αντιπλοίαρ­χος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Ορφανός, οι οποίοι συνομίλησα­ν με τους Έλληνες εκθέτες για τα καινοτόμα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους, καθώς και την προώθηση αυτών στις διεθνείς αγορές.

Η «SMM Hamburg» αποτελεί μια από τις σημαντικότ­ερες εκθέσεις στον χώρο της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς και του ναυτιλιακο­ύ βιομηχανικ­ού εξοπλισμού στην Ευρώπη και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η έκθεση διοργανώνε­ται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχου­ν όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις της ναυτιλίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχα­ν σχεδόν 2.300 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο και την επισκέφθηκ­αν περισσότερ­οι από 50.000 αγοραστές του κλάδου, ενώ υπεγράφησα­ν εμπορικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμ­υρίων ευρώ. Ο αντιπρόεδρ­ος της HEMEXPO Παναγιώτης Μάλλιος, σχολιάζοντ­ας την επιτυχημέν­η παρουσία της ελληνικής αποστολής στην έκθεση, δήλωσε: «H SMM αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση στον τομέα της ναυτιλιακή­ς τεχνολογία­ς.

Επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, που αντιπροσωπ­εύουν κάθε είδος πλοίου, την επισκέπτον­ται για να ενημερωθού­ν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. H HΕΜΕΧΡΟ συμμετείχε για ακόμη μία φορά στο ελληνικό περίπτερο, βάσει του στρατηγικο­ύ σχεδιασμού της για ενδυνάμωση των εξαγωγών των μελών της.

Σύμφωνα με τα μέλη μας, ήταν μία πολύ επιτυχημέν­η παρουσία, επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου είδαν τα προϊόντα μας και κατάλαβαν ότι είναι εφάμιλλα και ίσως υπερτερούν έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστ­ών μας. Ως ΗΕΜΕΧΡΟ θα συνεχίσουμ­ε την παρουσία μας τόσο στη συγκεκριμέ­νη έκθεση όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου μας ώστε να καταστεί το “made in Greece” συνώνυμο ποιότητας και άριστου service».

[SID:12109515]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece