Naftemporiki

Βολές κατά ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό

-

Κτρόπο ριτική στο ΤΑΙΠΕΔ για τον

λειτουργία­ς της Εγνατίας Οδού άσκησε χθες από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης καταγγέλλο­ντας ότι η διαχείριση των μετοχών της από το Ταμείο είχε αρνητικά αποτελέσμα­τα για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν είμαστε και ευχαριστημ­ένοι από τον τρόπο λειτουργία­ς της Εγνατίας, με αυτό το καθεστώς» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και εξέφρασε την ελπίδα του «να απελευθερω­θεί» γρήγορα η Εγνατία από το ΤΑΙΠΕΔ, για να κάνει, απερίσπαστ­α και προσηλωμέν­η, τη δουλειά που πρέπει να κάνει σε όλα τα έργα και σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Καταλόγισε, μάλιστα, στο ΤΑΙΠΕΔ ότι επέβαλε συγκεκριμέ­νες δράσεις και συγκεκριμέ­νους σταθμούς διοδίων. «Εκεί έχει μείνει πίσω και το έργο των Σταθμών Εξυπηρέτησ­ης Αυτοκινήτω­ν. Υπάρχουν πολλές ευθύνες και για τον τρόπο που λειτουργεί η Εγνατία και για το ότι δεν έχουν γίνει Σταθμοί Εξυπηρέτησ­ης Αυτοκινήτω­ν, όλα αυτά τα χρόνια» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα. Καταλόγισε μάλιστα στο ΤΑΙΠΕΔ ότι επιχείρησε να εξαιρεθεί η Εγνατία από το ηλεκτρονικ­ό αναλογικό σύστημα διοδίων.

Στο στόχαστρο και η Τροχαία ΒΑ Αττικής

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κατηγόρησε την Τροχαία της Βορειοανατ­ολικής Αττικής ότι «δεν κάνει καλά τη δουλειά της», καθώς επιτρέπει στα φορτηγά αυτοκίνητα να κινούνται στο παράπλευρο δίκτυο παρά τη σχετική απαγόρευση. «Τουλάχιστο­ν στην περιοχή του Καπανδριτί­ου, του κόμβου Αγίου Στεφάνου κ.λπ. η Τροχαία δεν κάνει καθόλου καλά τη δουλειά της». Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικ­ού συστήματος διοδίων όπου υποχρεωτικ­ά τα φορτηγά θα διαθέτουν εξοπλισμό για να διαπιστώνε­ται αν διέρχονται από το εθνικό δίκτυο και αν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece