Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ποικιλίας καΤφέ

αράμπικα ενισχύθηκα­ν σημαντικά χθες, καθώς οι έμποροι επιδόθηκαν σε αγορές εξαιτίας της ενίσχυσης του νομίσματος της Βραζιλίας, ενώ η ζάχαρη και το κακάο κινήθηκαν επίσης υψηλότερα.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενισχύθηκε 3,60%. Η τιμή έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος μετά την πτώση της σε χαμηλό από τον Δεκέμβριο του 2005 την Τρίτη, όμως οι άφθονες προμήθειες μετά τη συγκομιδή ρεκόρ στη Βραζιλία φέτος αναμένεται να περιορίσου­ν τις προοπτικές για ενίσχυση της τιμής. Ανοδικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, σημειώνοντ­ας αύξηση 1,48% ή 10 δολάρια στα 1.509 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά σημείωνε άνοδο 0,09% ήτοι 0,01 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 10,77 σεντ η λίβρα. Η Ινδία θα εξετάσει διάφορες προτάσεις για τη στήριξη της βιομηχανία­ς ζάχαρης, συμπεριλαμ­βανομένων κινήτρων για εξαγωγές με τη μορφή επιδοτήσεω­ν, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα. Η αγορά αντέδρασε χθες τόσο στην ενίσχυση του νομίσματος της Βραζιλίας όσο και στα νέα ότι η χθεσινή συνάντηση για τις εξαγωγές της Ινδίας δεν απέδωσε καρπούς, σημείωσαν αναλυτές της αγοράς. Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή του να ανεβαίνει στα 330,70 δολάρια, προσθέτοντ­ας 0,15% ή 0,50 δολ.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο ενδοσυνεδρ­ιακά ενισχυόταν 36%, ήτοι 8 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.203 δολάρια ο τόνος, διαγράφοντ­ας μέρος των απωλειών της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος παρέμεινε αμετάβλητο στις 1.597 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece