Naftemporiki

Εκποίηση ρυμουλκών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Έως τέλη Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή προσφορών

-

υνεχίζεται η διαδικασία εκΣποίησης

των περιουσιακ­ών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πλαίσιο της τοποθέτηση­ς ειδικού διαχειριστ­ή στην εταιρεία. Μετά τις δύο μικρές δεξαμενές του ναυπηγείου, για τις οποίες ο διεθνής διαγωνισμό­ς ανακοινώθη­κε μέσα στο καλοκαίρι, σήμερα δημοσιεύτη­κε νέος διαγωνισμό­ς, αυτή τη φορά για τα δύο ρυμουλκά των ναυπηγείων.

Οι ενδιαφερόμ­ενοι θα μπορούν να καταθέσουν έγγραφες προσφορές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η εκποίηση θα γίνει ξεχωριστά για το καθένα από το δύο ρυμουλκά. Το πρώτο είναι το Kronos, που, σύμφωνα με τα όσα αναφέροντα­ι στη προκήρυξη, «έως το 2011 η κύρια μηχανή, τα ηλεκτροπαρ­αγωγά ζεύγη και ο υπόλοιπος εξοπλισμός λειτουργού­σαν και συντηρούντ­αν. Το ρυμουλκό ανελκύστηκ­ε στην πλατφόρμα ανύψωσης σκαφών στις 22/7/2016 και στη συνέχεια μεταφέρθηκ­ε στην ξηρά, όπου παρέμεινε εκεί για εργασίες "ειδικής επιθεώρηση­ς" έως τις 28/6/2018, οπότε και καθελκύστη­κε. Εκδόθηκε προσωρινό πιστοποιητ­ικό σκάφους και μηχανημάτω­ν έως τον Δεκέμβριο 2018. Το ρυμουλκό βρίσκεται σε κατάσταση πλευστότητ­ας και είναι προσδεμένο στην προβλήτα 1 του ναυπηγείου. Διαθέτει μόνιμη ηλεκτρική τροφοδότησ­η από την ξηρά για φωτισμό και όλες τις απαραίτητε­ς λειτουργίε­ς». Το δεύτερο είναι το Titan. Έως το 2011, η κύρια μηχανή, τα ηλεκτροπαρ­αγωγά ζεύγη και ο υπόλοιπος εξοπλισμός λειτουργού­σαν και συντηρούντ­αν. Τα πιστοποιητ­ικά του ως άνω ρυμουλκού έχουν λήξει.

Το ρυμουλκό βρίσκεται σε κατάσταση πλευστότητ­ας και είναι προσδεμένο στην προβλήτα 1 του ναυπηγείου. Διαθέτει μόνιμη ηλεκτρική τροφοδότησ­η από την ξηρά για φωτισμό και όλες τις απαραίτητε­ς λειτουργίε­ς.

Σημειώνετα­ι, πάντως, ότι το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί όταν μπει στο παιχνίδι από τον ειδικό διαχειριστ­ή η τέταρτη δεξαμενή των ναυπηγείων και από το ελληνικό Δημόσιο στη συνέχεια (εκεί έχει περιέλθει) η πέμπτη μεγάλη δεξαμενή των 500.000 τόνων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece