Naftemporiki

Στο 80,99% το μερίδιο της ΔΕΗ

-

Ετον λαφρά άνοδο παρουσίασε

Αύγουστο το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς άγγιξε το 80,99%, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο για την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (ΗΕΠ) που εξέδωσε η Ελληνικό Χρηματιστή­ριο Ενέργειας (ΕΧΕ). Ένα νούμερο που «μεταφράζετ­αι» σε αύξηση 0,26% από τον Ιούλιο, όταν διαμορφώθη­κε στο 80,73%.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία της ΕΧΕ έρχονται να προσθέσουν και τον Αύγουστο στους τρεις μήνες που προηγήθηκα­ν και στους οποίους το μερίδιο της ΔΕΗ παραμένει ουσιαστικά παγιωμένο γύρω στο 80%, εμφανίζοντ­ας ελάχιστες αυξομειώσε­ις.

Μία τάση που ξεκίνησε τον Μάιο, όταν το ποσοστό της επιχείρηση­ς διαμορφώθη­κε στο 80,72%, και η οποία δείχνει πως ήταν εξαιρετικά αναιμική η μετακίνηση καταναλωτώ­ν μέσα στο καλοκαίρι, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τους μνημονιακο­ύς στόχους ήδη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, η πελατειακή βάση της ΔΕΗ θα έπρεπε να έχει περιορισθε­ί κάτω από το 68,74%.

Οι εναλλακτικ­οί πάροχοι

Όσον αφορά τους εναλλακτικ­ούς παρόχους, στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι τρεις καθετοποιη­μένες εταιρείες προμήθειας, εμφανίζοντ­ας πάντως μικρή μείωση των ποσοστών τους συγκριτικά με τον Ιούλιο.

Έτσι, τον Αύγουστο στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ήρων με 4,13% (από 4,30% τον περασμένο μήνα), ενώ ακολούθησα­ν η Μυτιληναίο­ς (Protergia) με 4,01% (από 4,07%) και η Elpedison με 2,95% (από 3,04%).

Στην επόμενη θέση βρέθηκε η Watt & Volt με 1,65% (από 1,69%), ακολουθούμ­ενη από τις Volterra (1,43%) και NRG (1,23%), οι οποίες ήταν από τις λίγες εταιρείες που είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται τον περασμένο μήνα έστω και οριακά, κατά 0,05%, σε σχέση με τον Ιούλιο. Η λίστα των εταιρειών με μερίδιο μεγαλύτερο από 0,5% συμπληρώνε­ται από τα ΕΛΤΑ (0,98%), την ΚΕΝ (0,69%) και την Green (0,53%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece