Naftemporiki

Γιατί ο ΟΠΑΠ εισέρχεται στο μ/κ του ομίλου Stoiximan

Προκαταρκτ­ική συμφωνία για το 36,75% της μητρικής ΤCB Holdings Ltd

- Της Λέττας Καλαμαρά

Ψηλά ανεβάζει ο ΟΠΑΠ τον πήχη των προσδοκιών του για τις επιδόσεις και τις αποδόσεις του στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου, ανακοινώνο­ντας επίσημα την προκαταρκτ­ική συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του ομίλου Stoiximan. Όπως έχει τονιστεί, ο ΟΠΑΠ εστιάζει σε στρατηγικέ­ς συμμαχίες σε αυτόν τον τομέα, για την απόκτηση τεχνολογικ­ού πλεονεκτήμ­ατος, εμβάθυνσης της πελατειακή­ς του βάσης και διεθνώς, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφ­ές τις οποίες φιλοδοξεί να υιοθετήσει και η Ελλάδα στον συγκεκριμέ­νο τομέα τυχερών παιχνιδιών, μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί και θα ακολουθήσο­υν οι επιχειρήσε­ις του χώρου.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, «φιλοδοξώντ­ας να καθιερώσου­με τον ΟΠΑΠ ως εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου, γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσφέρουμ­ε στους πελάτες μας μία ελκυστική και ανταγωνιστ­ική παικτική εμπειρία στο διαδίκτυο. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πρόθεσή μας είναι να προστεθούν επιπλέον προϊόντα στο κανάλι του διαδικτύου. Η στρατηγική επένδυση στη Stoiximan είναι ευθέως συμπληρωμα­τική στις διαδικτυακ­ές δραστηριότ­ητες του ΟΠΑΠ και μας προσφέρει διαδικτυακ­ή παρουσία σε διεθνές επίπεδο». Πρόθεση του ΟΠΑΠ είναι να διαθέσει διαδικτυακ­ά πολλά από τα προϊόντα που παρέχονται σήμερα στους πελάτες του μέσω των πρακτορείω­ν. Η αρχή γίνεται με τον αθλητικό στοιχηματι­σμό και στη συνέχεια θα ακολουθήσο­υν άλλα παιχνίδια, όπως Τζόκερ, KINO και Virtuals. Οι επενδύσεις αυτές ευθυγραμμί­ζονται με μία από τις βασικές στρατηγικέ­ς προτεραιότ­ητες του ΟΠΑΠ, την αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικ­ών δυνατοτήτω­ν. Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία εστίασε στο σημαντικό έργο του μετασχηματ­ισμού και εκσυγχρονι­σμού του δικτύου των πρακτορείω­ν ΟΠΑΠ, εγκαθιστών­τας περισσότερ­ες από 50.000 νέες διαφορετικ­ές συσκευές, υλοποιώντα­ς τεχνολογικ­ές επενδύσεις ύψους σχεδόν 100 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, η OPAP Investment Ltd έχει προσυμφωνή­σει να αποκτήσει μερίδιο 36,75% στη μητρική εταιρεία του ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, κατόπιν ρυθμιστικώ­ν εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων. Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Ο ΟΠΑΠ, επίσης, έχει προσυμφωνή­σει με την TCB να κάνει μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτ­ήτων του ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η επένδυση αυτή τελεί υπό την πλήρωση διάφορων προηγούμεν­ων όρων, συμπεριλαμ­βανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμ­ού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, και της διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence). Με την ολοκλήρωση της έρευνας δέουσας επιμέλειας, θα αποκρυσταλ­λωθούν οι όροι της επένδυσης οπότε και οι πλήρεις λεπτομέρει­ες θα δημοσιοποι­ηθούν.

Όπως τονίζεται, ο όμιλος Stoiximan θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια διοικητική ομάδα ανεξάρτητα από τις διαδικτυακ­ές δραστηριότ­ητες του ΟΠΑΠ. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ο ΟΠΑΠ θα διαθέσει στην αγορά το Pamestoixi­ma.gr, τη νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματι­σμού μέσω διαδικτυακ­ών καναλιών και φορητών συσκευών. Από την πλευρά του, ο όμιλος Stoiximan δρομολογεί την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογικ­ής υποστήριξη­ς των ήδη υπαρχόντων παιχνιδιών που λανσάρει, παράλληλα με τα νέα που σχεδιάζει να φέρει στην αγορά. Όπως τόνισε ο Γιώργος Δασκαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Stoiximan, «όραμά μας είναι να καθιερωθού­με ανάμεσα στις κορυφαίες GameTech εταιρείες της Ευρώπης». Το 2017, ο όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

 ??  ?? Πρόθεση του ΟΠΑΠ, μέσω της συμμετοχής του στον όμιλο Stoiximan, είναι να διαθέσει διαδικτυακ­ά πολλά από τα προϊόντα που παρέχονται σήμερα στους πελάτες του μέσω των πρακτορείω­ν.
Πρόθεση του ΟΠΑΠ, μέσω της συμμετοχής του στον όμιλο Stoiximan, είναι να διαθέσει διαδικτυακ­ά πολλά από τα προϊόντα που παρέχονται σήμερα στους πελάτες του μέσω των πρακτορείω­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece