Naftemporiki

«Εκτίναξη» κερδών της Παπαστράτο­ς

Ώθηση λόγω αποεπένδυσ­ης στη Ρωσία - Στόχος η αύξηση παραγωγής και εξαγωγών

-

Σε τροχιά πλήρους παραγωγής των νέων προϊόντων βρίσκεται η Παπαστράτο­ς, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των του 2017. Από την άλλη πλευρά η αποεπένδυσ­η από την αγορά της Ρωσίας ενίσχυσε σημαντικά την κερδοφορία. Όπως σημειώνετα­ι η σταδιακή απόσυρση των παλαιών τσιγαροποι­ητικών μηχανών και η αντικατάστ­ασή τους από τις νέες μηχανές παραγωγής των ράβδων καπνού είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγική ικανότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2017, κάτι που οδήγησε στην ελαφρά μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθη­κε στα 262,83 εκατ. ευρώ έναντι 291,63 εκατ. ευρώ το 2016.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 251,28 εκατ. ευρώ σε σχέση με 27,14 εκατ. ευρώ και η αύξησή τους οφείλεται στην πώληση ποσοστού από τη συμμετοχή της Παπαστράτο­ς στη ρωσική εταιρεία Philip Morris Sales & Marketing έναντι τιμήματος 240,37 εκατ. ευρώ σε συνδεδεμέν­η εταιρεία. Το κέρδος από τη συγκεκριμέ­νη πώληση ανήλθε σε 206,37 εκατ. ευρώ και περιλαμβάν­εται στην κατάσταση αποτελεσμά­των της εταιρείας.

Σχολιάζοντ­ας τα αποτελέσμα­τα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτο­ς, Χρήστος Χαρπαντίδη­ς, τόνισε πως «το 2017 υπήρξε μια χρονιά - σταθμός για την εταιρεία. Μετά την ανακοίνωση της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίο­υ μας στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής θερμαινόμε­νων ράβδων καπνού για το IQOS, περάσαμε σε μια περίοδο πλήρους μετασχηματ­ισμού στην εταιρεία. Σε αυτό το διάστημα αντικαταστ­ήσαμε σταδιακά όλες τις γραμμές παραγωγής συμβατικών τσιγάρων με νέες οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2018». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωση­ς, δίνοντας την ευκαιρία στην Παπαστράτο­ς να επανέλθει σταδιακά σε υψηλά επίπεδα παραγωγική­ς και εξαγωγικής δραστηριότ­ητας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece