Naftemporiki

Μάτι: Καθυστερεί η απόδοση ευθυνών

Αποτελέσμα­τα έπειτα από μήνες

-

αθυστερεί και περιπλέκεΚ­ται

το θέμα της απόδοσης ευθυνών για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, καθώς μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικ­ής έρευνας και λίγο πριν από την κλήτευση υπόπτων, η εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητεί με παραγγελία της να ενταχθεί στη σχετική δικογραφία και να συσχετιστε­ί με αυτήν και το πόρισμα της επιθεωρήτρ­ιας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Σημειώνετα­ι ότι το εν λόγω πόρισμα αφορά τη διοικητική έρευνα για την υπόθεση, η οποία διατάχθηκε στις 6 Σεπτεμβρίο­υ από την κ. Παπασπύρου, προκειμένο­υ να διερευνηθο­ύν τυχόν πειθαρχικέ­ς ευθύνες εμπλεκόμεν­ων φορέων. Άγνωστο είναι πότε θα ολοκληρωθε­ί και πότε θα υπάρξουν τα σχετικά αποτελέσμα­τα (πιθανολογε­ίται ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες).

Παράλληλα, ο απερχόμενο­ς προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, αποχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείτ­αι στην Εισαγγελία Εφετών. Επομένως δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτ­ική εξέταση, την οποία ορίστηκαν να αναλάβουν πλέον δύο νέοι εισαγγελεί­ς, που είχαν εμπλακεί στην έρευνα τις τελευταίες εβδομάδες (Ν. Φιστόπουλο­ς, Κ. Σπυρόπουλο­ς).

Όλα αυτά, ενώ ο κ. Ζαγοραίος παρέλαβε χθες το πολυσέλιδο πόρισμα (πάνω από 100 σελίδες) του πραγματογν­ώμονα της Πυροσβεστι­κής για την υπόθεση, προκειμένο­υ να προχωρήσει στην επόμενη φάση (αποστολή κλήσεων για εξηγήσεις κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στο πόρισμα αυτό υπάρχουν συγκεκριμέ­να συμπεράσμα­τα, αλλά δεν αποδίδοντα­ι ευθύνες σε πρόσωπα, πράγμα που θα κάνει ο εισαγγελέα­ς όταν περατώσει την έρευνά του.

Ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμω­ν στελεχών της Πυροσβεστι­κής, που κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση, που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικ­ές αρχές. Στο πλαίσιο, μάλιστα. της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσει­ς αποδεικτικ­ού υλικού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece