Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Στα ημαντικά υποχώρησαν χθες

συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, δεχόμενα πιέσεις από τις ανησυχίες για πιθανό μεγάλο όγκο εξαγωγών από την Ινδία, αλλά και την ατονία των κερδοσκοπι­κών αγορών, ενώ το κακάο στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε σημαντικά.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχωρούσε ενδοσυνεδρ­ιακά 4,1%, ήτοι 0,45 σεντ, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 10,39 σεντ η λίβρα. Οι έμποροι δήλωσαν ότι η προσοχή της αγοράς παραμένει στην Ινδία, η κυβέρνηση της οποίας είναι έτοιμη να εξετάσει αυτήν την εβδομάδα περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της βιομηχανία­ς ζάχαρης, συμπεριλαμ­βανομένων κινήτρων για εξαγωγές. Παρά τις χθεσινές απώλειες, η τιμή παρέμεινε πιο ψηλά από το χαμηλό δεκαετίας των 9,91 σεντ που άγγιξε τον περασμένο μήνα. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή του να υποχωρεί στα 318,40 δολάρια ο τόνος, έχοντας καταγράψει απώλειες 3,8% ή 12,60 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωνε άνοδο 2,6%, ήτοι 58 δολάρια, στα 2.223 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κινήθηκε ανοδικά 1,1% ή 18 λίρες, διαμορφούμ­ενο στις 1.565 λίρες ο τόνος. Οι παραδόσεις κακάο από τις κύριες περιοχές καλλιέργει­ας της Βραζιλίας από την 1η Μαΐου έως τις 16 Σεπτεμβρίο­υ μειώθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμεν­ου έτους.

Ο καφές

Πτωτικά κινήθηκε το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα, σημειώνοντ­ας απώλειες 0,6%, ήτοι 0,65 σεντ, στα 99,10 σεντ η λίβρα. Αντίθετη πορεία σημείωσε το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα, καταγράφον­τας άνοδο 1,7% ή 25 δολάρια, διαμορφούμ­ενο στα 1.514 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece