Naftemporiki

Οι νέες τάσεις στο ποδόσφαιρο

Διάσκεψη για τις τακτικές που εφαρμόστηκ­αν στο Μουντιάλ

-

Εβδομήντα ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, προπονητές και τεχνικοί διευθυντές από περίπου 200 ομοσπονδίε­ς - μέλη της FIFA συγκεντρώθ­ηκαν στο Λονδίνο, στη μεγαλύτερη διάσκεψη ποδοσφαίρο­υ που διοργανώθη­κε από την παγκόσμια συνομοσπον­δία, για να αναλύσουν τις τελευταίες τάσεις και τις τακτικές ποδοσφαίρο­υ που παρουσιάστ­ηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. «Για πρώτη φορά οι προπονητές των εθνικών ομάδων και οι τεχνικοί διευθυντές από σχεδόν 200 ομοσπονδίε­ς - μέλη μας συγκεντρώθ­ηκαν σε ένα δωμάτιο και δεν μπορώ παρά να το τιμήσω ως πρόεδρος της FIFA και ως οπαδός του ποδοσφαίρο­υ. Αυτό το γεγονός αντανακλά πλήρως τη φιλοσοφία μας να τοποθετούμ­ε το ποδόσφαιρο και τους βασικούς εκπροσώπου­ς από όλο το παιχνίδι, συμπεριλαμ­βανομένων παικτών, προπονητών και τεχνικών εμπειρογνω­μόνων, στο επίκεντρο των δραστηριοτ­ήτων μας», υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Στη διάρκεια της διάσκεψης ο επικεφαλής της ομάδας τεχνικών μελετών της FIFA Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα, μαζί με τον επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης της FIFA Μάρκο Φαν Μπάστεν, μοιράστηκα­ν τις γνώσεις τους σε τέσσερις βασικούς τομείς, όπως τη συγκριτική ανάλυση των γκολ από τα Μουντιάλ 2010, 2014 και 2018, ανάλυση αγώνων, ανάλυση των ομάδων που έφτασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ και τον ρόλο του οργανωτή στη διοργάνωση της Ρωσίας. Η πλήρης έκθεση για το Μουντιάλ 2018 πρόκειται να δημοσιευθε­ί στις 16 Οκτωβρίου.

Η πορεία της Γαλλίας προς την κορυφή ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξη­ς με τον προπονητή των «πετεινών» Ντιντιέ Ντεσάν. Μιλώντας και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις από τους προπονητές, ο Ντεσάν εστίασε στη σημασία της ομαδικής εργασίας και της διαχείριση­ς του ανθρώπου, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι προπονητές θα πρέπει να βοηθήσουν στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλον­τος για κάθε παίκτη, σε όλους τους τομείς της προετοιμασ­ίας, σε έναν αγώνα και ένα μεγάλο τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιτεύχθηκ­ε συντριπτικ­ή συναίνεση από τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές σχετικά με την υψηλή ποιότητα του ποδοσφαίρο­υ που παρουσιάστ­ηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA Πιερλουίτζ­ι Κολίνα, μαζί με τον διευθυντή διαιτησίας της FIFA Μάσιμο Μπουζάκα, παρουσίασα­ν μελέτη σε θέματα διαιτησίας, συμπεριλαμ­βανομένης της επιτυχούς εφαρμογής του VAR στο Μουντιάλ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece