Naftemporiki

Επιλέχθηκε «Ανεξάρτητο­ς Μηχανικός»

Το σχήμα Salfo Aecom - Samaras

- Tης Βάσως Βεγίρη

Πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων των 180 εκατ. ευρώ βάζει ο ΟΛΘ. Ο διαγωνισμό­ς για τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, ο οποίος θα αναλάβει την επίβλεψη και την υλοποίηση των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης, ολοκληρώθη­κε με την επιλογή του κοινοπρακτ­ικού σχήματος της βρετανικής Aecom Limited με τις ελληνικές Salfo & Associates S.A. και Samaras & Associates S.A.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, δηλώνει στη «Ν» πως εκτιμά ότι τέλη του 2018 με αρχές του 2019 θα έχει προκηρυχθε­ί ο διαγωνισμό­ς για τον έκτο προβλήτα, που αποτελεί το κύριο έργο των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων, και τον Φεβρουάριο θα υπάρχει ανάδοχος.

Ο έκτος προβλήτας

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έκτου προβλήτα σε τέσσερα με τεσσεράμισ­ι χρόνια και η κοινοπραξί­α των επενδυτών έχει εξαρχής καλέσει το Ελληνικό Δημόσιο να διευκολύνε­ι τις επενδύσεις.

Η επένδυση στον έκτο προβλήτα αποσκοπεί στην προσέλκυση κύριων γραμμών, δηλαδή μεγάλων πλοίων-new panamax, δυναμικότη­τας από 10 έως 13 χιλιάδες TEUs. και με βάση το παραπάνω χρονοδιάγρ­αμμα εκτιμάται ότι αυτό θα είναι εφικτό από το 2023 και εξής.

Στον διαγωνισμό για τον Ανεξάρτητο Μηχανικό κατέθεσαν προσφορές:

η αμερικανικ­ή Hill Internatio­nal (σ.σ.: η οποία έχει επιλεγεί ως Ανεξάρτητο­ς Μηχανικός για το επενδυτικό πρόγραμμα στον ΟΛΠ) μαζί με την ελληνική Marnet S.A.

η βρετανική Aecom Limited σε συνεργασία με τις ελληνικές εταιρείες Σάλφω & Συνεργάτες Α.Ε. και Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε., που επελέγησαν τελικά η γερμανική Inros Lackner SE η ισπανική Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. μαζί με τις Triton Consulting Engineers Ltd. και Mott MacDonald Limited.

nnnn

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece