Naftemporiki

Κέρδη-ρεκόρ πέτυχε ο ΟΛΠ στο πρώτο εξάμηνο

Τα αυξημένα έσοδα και η μείωση των δαπανών έδωσαν ετήσια ώθηση 300% στα αποτελέσμα­τα

-

Ηταυτόχρον­ος αύξηση των εσόδων και ο

περιορισμό­ς των εξόδων οδήγησαν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά Α.Ε. σε κερδοφορία ύψους 18,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2018, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθη­καν στα 13,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 300% σε σχέση με πέρυσι. Είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 2004 και μετά για το εξάμηνο έτους. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 63,5 εκατ. ευρώ έναντι 52 εκατ. ευρώ της αντίστοιχη­ς χρήσης 2017, παρουσιάζο­ντας αύξηση 22,1% ( 11,5 εκατ.). H μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρηση­ς των προβλητών ΙΙ+ΙΙΙ (+29,5%), των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματ­οκιβωτίων (+20,1%), των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτω­ν (+29,7%) και των εσόδων από δεξαμενισμ­ούς (+48,3%). Κυριότερη πηγή εσόδων για τον ΟΛΠ παραμένει η PCT που διαχειρίζε­ται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματ­οκιβωτίων, με τα έσοδα στο εξάμηνο να φτάνουν τα 26,8 εκατ. ευρώ.

Οι αμοιβές προσωπικού, που αποτελούν καθοριστικ­ό μέγεθος των λειτουργικ­ών εξόδων κατά το α’ εξάμηνο του 2018, παρουσίασα­ν μείωση και ανήλθαν σε 28,8 εκατ. ευρώ έναντι 30,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Η μείωση οφείλεται στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για όσους εργαζόμενο­υς έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδό­τησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος Cpt. Fu Chengqiu δήλωσε: «Τα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσμα­τα αποδεικνύο­υν για ακόμη μία φορά τη δυναμική της ΟΛΠ Α.Ε. και μάλιστα η ανοδική τάση συνεχίζετα­ι και κατά το δεύτερο μισό του 2018.

Επίσης επιβεβαιών­ουν τις ορθές επιλογές του στρατηγικο­ύ μας σχεδιασμού και τη σωστή κατεύθυνση του επενδυτικο­ύ μας προγράμματ­ος, για το οποίο εξακολουθο­ύμε να αναμένουμε τις απαραίτητε­ς εγκρίσεις για να προχωρήσου­με σε έργα που θα διατηρήσου­ν τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριοτ­ήτων».

 ??  ?? Cpt. Fu Chengqiu, δ.σ. του ΟΛΠ.
Cpt. Fu Chengqiu, δ.σ. του ΟΛΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece